22 november 2011

Vier een feestje! (Speelchallenge dag 21)

Hebben we de challenge gisteren heel snel gedaan, vandaag hadden we de hele middag de tijd en zijn we er ook de hele middag mee bezig geweest. De opdracht was: vier een feestje!

Na de lunch vroeg ik Ewan of hij het leuk vond om een feestje te vieren. Hij zei natuurlijk ja! Ik vroeg hem wat voor feestje. Hij antwoordde 'een Tetete-feestje' (Jokie van de Efteling). Daarna vroeg ik hem wat we daar allemaal voor nodig hadden. Hij kwam met hele goede dingen als: een tetete-slinger, gekleurde stippen, een grote taart met spekkies, maar ook kleine taartjes, feestmutsen en een roze toren(?). Ik heb hem nog wat op weg geholpen met ballonnen, muziek en rode neuzen en toen was onze brainstormsessie klaar :)
Daarna zijn we de slingers en stippen gaan maken. Ewan wilde niet helpen met inkleuren of knippen, maar hij heeft wel geholpen met plakken.En dit waren de slingers (sorry voor de slechte foto):Daarna moesten we even wat boodschappen doen, om de taart te kunnen maken en de ballonnen waren ook op. De belangrijkste eis waaraan de taart moest voldoen, was dat Ewan hem grotendeels zelf kon maken. Dus ik heb zo'n (vieze) kant-en-klaar-bodem gekocht, slagroom, smarties en hem versiersel uit het bakschap laten kiezen. Jam had ik nog wel.
Hij mocht zelf de slagroom kloppen en de suiker toevoegen, dat ging heel goed. En hij weet natuurlijk wel wat je moet doen als de slagroom klaar is:
En daarna mocht hij de taart versieren. Het werd een taart met stippen, om in het thema te blijven en niet met spekkies (hij kon ook geen goede spekkies vinden in de Boni).
De kleine taartjes werden ook niet vergeten. Gisteren hadden we cupcakes gebakken en om het beslag op te maken had ik ook een paar minicupcakes gebakken, die kwam nu mooi van pas. Daar hebben we echte Carnaval Festival-taartjes van gemaakt:We hadden natuurlijk ook gasten nodig voor ons feestje. Ik heb mijn zus gebeld en hem zelf zijn neefje en nichtjes laten uitnodigen. De ballonnen waren opgeblazen, Ewan heeft voor iedereen roosvicee gemaakt, ik heb de muziek aangezet en toen waren we klaar om te gasten te ontvangen.Er werd gedanst en aangevallen op de taart en daarna gewoon lekker gespeeld. Het was erg gezellig en ik vond het erg leuk om te zien dat Ewan zelf met zoveel feestideeën kwam.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint