In de weekenden gaan mijn geplande activiteiten óf heel goed óf helemaal niet. Dit weekend was vrij rustig, dus het ging wel goed:) Zaterdag ging Ewan op bezoek bij oma Chantal, dus toen hebben we niets gedaan. Maar gisteren hebben we drie activiteiten gedaan en liepen we zelfs een dagje voor!

Gingerbread versieren
Ik vind die Gingerbread kersthuisjes altijd zo schattig en het leek me heel erg leuk om ze dit jaar met Ewan te maken. Maar de huisjes stonden afgelopen zaterdag op het programma en ik had geen tijd meer om naar de Xenos te gaan om ze te kopen. Gingerbread poppetjes versieren leek me ook wel leuk en een goed alternatief. De koekjes had ik natuurlijk ook niet in huis, maar wel ‘No Junk’ koekenmannetjes die precies op die gingerbread poppetjes leken. Ewan vond de koekjes de eerste keer dat hij ze proefde heel vies, dus ik dacht: mooi dan eet hij ze niet allemaal op. Dr. Oetker versierstiften erbij en we konden aan de slag.

De stiften beginnen een beetje leeg te raken en Ewan moest heel hard knijpen om er wat uit te krijgen, dus dat ging niet zo goed. Uiteindelijk hebben we met wat samenwerken er toch wat van kunnen maken:)

Daarna heeft Ewan bijna alle koekjes opgegeten, wat een beetje suikerglazuur al niet kan doen;)

Warme chocolademelk en spelletjes
Daarna zijn we even naar het park gegaan om een frisse neus te halen. Toen we terugkwamen heb ik warme chocolademelk gemaakt (1 eetlepel cacao, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels melk – mengen, rest van de melk in een pannetje warmen en erbij gieten) en ondertussen mocht Ewan met papa spelletjes uitkiezen om te spelen. Ik had ook marshmallows in de chocolademelk gedaan, ze waren niet gesmolten, maar wel heel (vies) zacht geworden. Ik vond het wel lekker, maar Kevin en Ewan vonden de marshmallows HEEL ERG vies.

De spelletjes waren Scotland Yard, Yenga en een Tangramdoos. Voor Scotland Yard hebben we zelf wat regels bedacht, zodat Ewan in ieder geval kon oefenen met om de beurt spelen. Daarna gingen we Yenga spelen en dit spel kon Ewan al helemaal meespelen en hij vond het superleuk. Op een gegeven moment moesten er allerlei andere dingen van de blokken gebouwd worden en daarna hebben we nog even met Tangrammen gestoeid. Het was een erg gezellige middag.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: