5 december 2011

Inhaalslag

Zoals ik gisteren al zei, we waren wat achterop geraakt met de Adventkalender. Maar vandaag hebben we drie activiteiten gedaan en we zijn dus weer bij:)

Iets maken voor een speciaal persoon


Nummer 3 - Iets voor sinterklaas knutselen, hebben we wat aangepast, want we zien Sinterklaas niet meer dit jaar :( Ewan was vanmiddag lekker met z'n Lego aan het spelen en wilde niet knutselen. Maar toen kwamen de buurvrouw en ons buurmeisje met een cadeautje aan de deur en hadden we gelijk iemand om voor te knutselen (en te bedanken)! Het werd wel een Sinterklaasknutsel. We hebben lekker samen geknutseld, maar we hebben het helaas niet meer langs kunnen brengen vandaag.
(ik krijg de foto niet gedraaid..)

Rollenspel
Na het eten hebben we deze opdracht gedaan. Ewan heeft van Sinterklaas een dokterstas gekregen. Die vond hij al heel leuk, maar was natuurlijk ook zeer geschikt voor deze opdracht. Ik heb hem een wit overhemd van mij aangedaan en z'n dokterstas aangevuld met een klein flesje bodylotion (als smeerseltje tegen pijn) en echte pleisters. Daarna zijn we gaan spelen en was hij eerst de patiënt en heb ik voorgedaan hoe de stethoscoop, bloeddrukmeter, etc. gebruikt moeten worden. En daarna deed hij het precies na. Hij was heel schattig en lief.

Foto's maken voor de kerstkaart
En daarna hebben we foto's gemaakt voor de kerstkaart. Nadat de jongens op bed lagen, heb ik die bewerkt tot kerstkaart. Ik ben nog nooit zo vroeg geweest met de kerstkaart:) Hier een kleine preview:

2 opmerkingen:

  1. Mooie acties! Het idee voor de kerstkaart hebben jullie natuurlijk gepikt ;-) maar vooruit, beter goed gepikt dan slecht bedacht. Als het maar niet gedaan is om opa over de streep te trekken om de kerstkaart met hem zo erop rond te sturen. ;-)

    Opa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gepikt? Herinnert u zich deze nog: http://94.100.113.15/432350001-432400000/432366601-432366700/432366623_6_lN2M.jpeg? Dat rode strikje van jou was daar weer een reactie op! ;)

    BeantwoordenVerwijderen