Vandaag stond de Winter snack mix op de adventkalender. Daarvoor hadden we popcorn nodig, en toen we toch bezig waren hebben we ook gelijk karamel popcorn gemaakt.
Het was al weer een tijdje geleden dat we popcorn hebben gemaakt en Ewan herinnerde het zich volgens mij niet meer, want hij was erg onder de indruk en verrast. We hebben zo’n grappig popcornapparaat, dus het was ook een hele beleving.
Voor de winter snack mix hebben we dus popcorn, honey loops, smarties, mini marshmallows en kleine beestenkoekjes gemengd.

En toen hadden we ook gelijk een cadeautje voor ons buurmeisje als we de knutsels gaan brengen.

 

Voor de karamel popcorn heb ik dit recept gebruikt. We hadden alleen de helft aan popcorn gemaakt en mijn oven is ook niet zo groot, dus ik heb de helft genomen. De Nederlandse versie van het recept:
Karamel popcorn
8 koppen popcorn
115 gram boter
1 kop bruine (basterd)suiker
0,25 kopje corn syrup (ik heb pancake syrup gebruikt, gekocht bij de Jumbo)
0,25 theelepel vanille-extract
0,25 theelepel zuiveringszout
Verwarm de oven voor op 130 graden. Smelt de boter, suiker, corn syrup en vanille-extract. Breng het aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Haal daarna de pan van het vuur en roer het zuiveringszout er door. Roer daarna de popcorn erdoor, zodat alle popcorn bedekt is met een laagje karamel. Doe de popcorn daarna in een ovenschaal en zet het geheel een uur in de oven. Roer om de 10-15 minuten door. Laat de popcorn daarna afkoelen op bakpapier.

 

 

Ewan heeft in de pan met karamel geroerd. Het was de eerste keer dat hij in een hete pan mocht roeren. De popcorn is wel lekker geworden, maar smaakte anders dan karamel popcorn die je in de kant en klaar in de winkel koopt. Ik denk dat dat kwam door de pancake syrup. De volgende keer wil ik het proberen met gewone stroop, gewone suiker en zonder het zuiveringszout. Maar we zijn lekker de hele middag bezig geweest.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin’