Ik loop een beetje achter met het bloggen over de knutseldonderdagen. Op donderdag 21 juni heeft mijn vader ons heel erg laten schrikken met een ziekenhuisopname wat later wel mee bleek te vallen. Mijn zusje en nichtje waren op dat moment op visite bij ons en we hebben die dag wel geknutseld, maar vooral om de tijd door te komen en de kinderen bezig de houden.

Ewan en Dewi hebben met de groene klei en keukenspulletjes gespeeld:

En Mack heb ik voor het eerst laten waterverven. Hij vond het open en dicht maken van het doosje het leukst ­čÖé

Die week erop was het geen knutseldonderdag, maar knutselvrijdag. Mack heb ik toen met Cloud Dough laten spelen. Cloud Dough is een mengsel van bloem met olie. Dat kan een lekker ruikende olie zijn, bijvoorbeeld babyolie, maar omdat Mack nog bijna alles met zijn mond onderzoekt, heb ik gewoon bloem met olijfolie gemengd. Cloud Dough is geen vast deeg, maar als je het stevig aandrukt blijf het wel vorm, een beetje zoals (nat) zand. Het voelt heel zacht. Ik had niet zoveel voor hem gemaakt, ik denk 1 kop bloem en 1 eetlepel olie. Mack vond het heel interessant, denk ik, hij keek tenminste de hele tijd heeeel serieus als ik nu de foto’s terugkijk.

Met Ewan heb ik die middag klei gemaakt, dat wilde hij graag. Hij mocht de kleuren kiezen en heeft geholpen met het mengen van de ingredi├źnten. Ik heb hetzelfde recept als vorige keer gebruikt, maar nu met citroensap in plaats van de cream of tartar en dat ging ook goed. Het werd alleen iets minder kneedbaar. Het is veel aan te bevelen om handschoenen aan te doen bij het kneden van de de voedingskleurstof voor de klei; mijn handen waren heel erg vies geworden en ik kreeg ze de volgende dag pas weer schoon:S (Heb je hetzelfde probleem: wassen met warm water en afwasmiddel en scrubben werkt wel een beetje.)

Inmiddels hebben we dus een mooie voorraad klei voor de vakantie. Ik bewaar de klei dubbel afgesloten in twee boterhamzakjes of in een goed afsluitbare pot.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via ├ę├ęn van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand ├ę├ęn!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: