Vandaag zijn we naar de speeltuin in het Noordse Park geweest. We waren nog nooit in deze speeltuin geweest, maar we wilden graag weer eens een nieuwe speeltuin bezoeken. Dit is een speeltuin van Portes, het adres is Lagenoord 28A (in Utrecht). De actuele openingstijden kun je hier bekijken.

Wat is er te doen?
Het is een grote speeltuin met een gebouw voor -ik denk- binnenactiviteiten. Volgens mij hebben alle speeltuinen van Portes zo’n gebouw en ik weet eigenlijk niet precies wat je er binnen kunt doen, ik neem aan dat je daar kunt spelen als het regent, maar als het regent gaan we nooit naar de speeltuin. Misschien de volgende keer toch maar eens vragen.

Er is een grote zandbak, met waterpomp, maar die stond vandaag uit. Dat was prettig, want zulk lekker weer was het niet en als er water is, dan spelen mijn jongens er in. Er is ook een zwembadje met een waterspuitende vis. Daarnaast zijn er veel speeltoestellen; onder andere een leuke houten trein, een draaimolen, bandenschommels, een kabelbaan en dit grote speeltoestel:

Er staan veel gekleurde banken en drie picknicktafels. Er is ook nog een voetbalveldje, een soort doolhof, een tuin en er zijn zelfs wat dieren, waar je onder begeleiding bij mag.

Daarnaast zijn er driewielers etc. en in de zandbak liggen emmertjes en schepjes.

Tijdens de zomervakantie is er doordeweeks iedere dag wat te doen (agenda 2015). Dit is vooral leuk voor wat oudere kinderen; Ewan is voor de meeste dingen nog wat te klein.

Voorzieningen
In het ‘huisje’ kun je eten kopen, maar wij hadden al vanalles meegenomen. Ik heb even snel op de prijslijst gekeken en ik zag dingen staan als tosti’s en pannenkoeken voor heel weinig geld:) Er zijn ook wc’s en er is een commode.

Veiligheid
Er staat een groot hek om de speeltuin, met aan twee kanten een ingang/uitgang. Dit zijn goed sluitende deuren, die niet zomaar door kleine kinderen opengemaakt kunnen worden. Mack is uit de draaimolen gevallen, maar in het zand, dus hij had geen pijn. Er lagen helaas wel wat peuken en ik heb ook meerdere ouders zien roken (ook aan de rand van de zandbak), dat was wel wat minder:S

Ligging
Deze speeltuin is 25 minuten lopen van ons huis, dus dat is met de kinderwagen en het plankje net te doen. Maar de fiets is niet zo handig, omdat Mack altijd op de terugweg in slaap valt en het dan zo lastig fietsen is. Er staan fietsklemmen binnen het hek. De speeltuin ligt vlak naast het spoor, wat natuurlijk vooral leuk is voor jongens, want om de haverklap komt er een trein voorbij. Mack had dat ook echt steeds door vandaag en dan zei hij iets wat heel erg op trein leek.

Het Noordse Park zelf loopt van de Oudenoord naar de Lagenoord en is groter dan ik had verwacht. Het is een park met weinig bomen, maar wel een groot grasveld.

Al met al dus een leuke speeltuin, we zijn er dan ook bijna drie uur gebleven. Het lijkt me leuk om nog een keer terug te gaan in de Amerikaweek of een keer na Macks middagslaapje op de fiets.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: