3 oktober 2012

Garageweek

Afgelopen week hadden we garageweek. Ik heb er garage en auto's van gemaakt, omdat dat wat makkelijker was met activiteiten verzinnen.
Op de side table lagen boeken over auto's en een boek over het garagebedrijf uit de bibliotheek. Daarnaast lagen er Cars puzzles en een Cars memoryspel. Vooral het boek over het garagebedrijf hebben we gelezen.

Aan het begin van de week heb ik onze drie garages, de doos met alle auto's en de doos met Cars Duplo tevoorschijn gehaald. Daar hebben ze lekker mee gespeeld.

Verfsporen
Woensdagmiddag hebben we verfsporen gemaakt met auto's. Eerst had ik de tafel en het blad van de kinderstoel ingepakt met bruin pakpapier.

Daarna de jongens en de verf erbij. Ze begonnen rustig.

Maar al snel werd het een mooi kleurrijk zooitje.


Toen vond Mack zijn handen te vies worden en heb ik hem schoongemaakt.

Terwijl Ewan het juist lekker vond, die vieze handen.

Uiteindelijk zag de tafel er zo uit:

Het was erg geslaagd. Het pakpapier heb ik gewoon met plakband aan de onderkant vastgeplakt, maar was heel erg handig. Vooral ook voor Mack, omdat het hem nog niet echt lukt om op een blaadje te blijven.

Poster
Toen Ewan z'n grote neef op bezoek was, hebben we een poster gemaakt. Ik heb de jongens eerst wat foto's op internet laten uitzoeken en deze uitgeprint. Hiervoor vroeg ik ze waar ze aan dachten bij een garage en ze kwamen met dingen als auto's en banden. Toen ze een autokleurplaat zagen, wilden ze die ook graag erbij. De jongens hebben deze mooi ingekleurd en we hebben alle plaatjes opgeplakt.

2 opmerkingen:

  1. Leuk zeg! En zo goed bedacht wellicht ook wat voor mijn kroost!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind jou héél moedig hoor...met die verf en zo...ik weet dat zoiets bij mij uitloopt op een Fiasco met grote F..;dan hang ik nog het meest vol met verf, hahahhaaa!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen