Vorige week ben ik 29 jaar geworden en afgelopen weekend heb ik het gevierd met een karaokefeestje 😀 Dat was erg gezellig. Ik ben best wel van ver gekomen, want vroeger durfde ik niet eens te zingen in bijzijn van mijn vriend. Inmiddels heb ik ervaring met Singstar, Wii Karaoke U en YouTube Karaoke, dus ik dacht ik deel mijn ervaringen en tips met jullie.

SingStar


Zeven jaar geleden kreeg ik een roze Playstation 2 voor mijn verjaardag, met twee SingStar-spellen en natuurlijk de microfoons. Het was best spannend om voor het eerst met anderen erbij te zingen, maar het was ook heel erg leuk en verslavend haha. Je kunt tegelijk met iemand anders zingen, de oorspronkelijke artiest zingt ook mee en je kunt je eigen stem heel zacht zetten. Daarnaast heb je handige lijntjes die aangeven hoe hoog of laag je moet zingen en met het halen van deze lijntjes kun je punten verdienen. Wat ik ook heel leuk vind aan SingStar is dat je, indien beschikbaar, de originele clip op de achtergrond ziet. Bij SingStar koop je de liedjes en je kunt ze dan zo vaak zingen als je wilt. Voor de Playstation 2 betekende dat dus spellen kopen met daarop 30 liedjes of minder. Ik heb in de loop van de tijd 19 discs aangeschaft of gekregen. SingStar heeft ook een leuke feestmodes waarin je het als teams tegen elkaar op kunt nemen.

Karaoke op de PlayStation

Helaas heeft Sony in 2020 de SingStar servers offline gehaald, dus mocht je hiermee aan de slag willen gaan dan moet je op zoek naar een tweedehands PS2 en SingStar discs. Bij het updaten van deze post zag ik wel dat er sinds november ’23 een soort nieuwe SingStar beschikbaar is: Let’s Sing. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, maar de balkjes in de voorbeeldafbeeldingen zien er veelbelovend uit. Dit spel is voor de PS4 en PS5 verkrijgbaar.

Karaoke op de Nintendo Switch
Eerder was Wii Karaoke U het Nintendo-antwoord op SingStar, maar je raadt het al: ook deze service is niet meer beschikbaar. Maar het spel dat ik net noemde, Let’s Sing, is ook beschikbaar voor de Nintendo Switch.


feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


 

YouTube karaoke

Voor bovenstaande opties heb je natuurlijk wel een Playstation of een Switch nodig. Om die nou speciaal voor een karaoke avondje te kopen, gaat natuurlijk wel ver. Gelukkig kun je ook nog karaoke doen via YouTube. Open de app op je TV of stream vanaf je telefoon. Je typt gewoon de titel van het liedje + “karaoke” in het zoekscherm en de karaokeversie wordt vrijwel altijd gevonden. Een groot voordeel hiervan is dat vrijwel alle nummers hier in staan, ook bijvoorbeeld Paradise by the Dashboard Light en de Grease Megamix, die ik in de andere twee catalogussen niet kan vinden en wel altijd wil zingen. Dit is natuurlijk wel echt karaoke, dus alleen de muziek en geen (originele) clip. Heb je liever toch een stem om bij mee te zingen, voeg dan “sing along” toe in plaats van “karaoke”. Ook heb je waarschijnlijk geen microfoons in huis. Wij hebben de laatste uren van mijn feestje zaterdag het heel gezellig gehad met deze YouTube karaoke door gewoon met z’n allen, alle liedjes mee te zingen. Dat is ook niet zo eng:P Soms is er nog wel een opdeling in de mannen of vrouwen stem, dat is ook leuk en spreek voor zich.

Karaoke tips

Nog wat algemene tips:
– Zorg eventueel voor genoeg drank, om die zenuwen een beetje onder controle te krijgen
– Als iemand niet wil, dan wil die persoon niet. Maar diegene mag dan ook geen opmerkingen maken over de zangkwaliteiten van degenen die wel gaan of filmpjes maken!
– Vind je het eng, maar lijkt het je wel leuk? Neem dan eerst een borrel en zing samen met iemand die het goed kan. Daarna ben je misschien wel niet meer los te krijgen van de microfoon;)
– Mijn favoriete (makkelijke) nummers om mee te beginnen: Karma Chameleon, Unchained Melody en Somewhere Only We Know

Zingen jullie wel eens karaoke?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: