Vorige week ben ik 29 jaar geworden en afgelopen weekend heb ik het gevierd met een karaokefeestje 😀 Dat was erg gezellig. Ik ben best wel van ver gekomen, want vroeger durfde ik niet eens te zingen in bijzijn van mijn vriend.. Inmiddels heb ik ervaring met Singstar, Wii Karaoke U en YouTube Karaoke, dus ik dacht ik deel mijn ervaringen en tips met jullie.

SingStar


Zeven jaar geleden kreeg ik een roze Playstation 2 voor mijn verjaardag, met twee SingStar-spellen en natuurlijk de microfoons. Het was best spannend om voor het eerst met anderen erbij te zingen, maar het was ook heel erg leuk en verslavend haha. Je kunt tegelijk met iemand anders zingen, de oorspronkelijke artiest zingt ook mee en je kunt je eigen stem heel zacht zetten. Daarnaast heb je handige lijntjes die aangeven hoe hoog of laag je moet zingen en met het halen van deze lijntjes kun je punten verdienen. Wat ik ook heel leuk vind aan SingStar is dat je, indien beschikbaar, de originele clip op de achtergrond ziet. Bij SingStar koop je de liedjes en je kunt ze dan zo vaak zingen als je wilt. Voor de Playstation 2 betekende dat dus spellen kopen met daarop 30 liedjes of minder. Ik heb in de loop van de tijd 19 discs aangeschaft of gekregen. Heb je een Playstation 3 dan kun je liedjes kopen uit de catalogus, volgens mij voor €1,49 per stuk (of een pakket van vijf liedjes). In de catalogus staan op dit moment meer dan 2000 liedjes. De PS2-discs doen het ook op de PS3. SingStar heeft ook een leuke feestmodes waarin je het als teams tegen elkaar op kunt nemen.

Wii Karaoke U

Sinds oktober heb ik ineens Wii Karaoke U op de Wii U staan. Ik heb het spel niet hoeven kopen, na een update stond het er op. Het is wel handig om een paar USB-microfoons te hebben, al schijn je ook door de microfoon van de gamepad te kunnen zingen. Wil je zingen, dan moet een ticket kopen (je krijgt het eerste uur gratis om het uit te proberen). Gedurende de tijd dat het ticket geldig is, kun je dan alle liedjes (meer dan 1500) uit de catalogus zingen. De catalogus is ook beschikbaar als je geen ticket hebt, dus dan kun je alvast een favorietenlijst samenstellen. Vervolgens verschijnt je Mii op het scherm om het lied te zingen, vergezeld van andere dansende Mii’s op een podium. Het is een verrassing of het lied meegezongen wordt door een zanger (meestal wel) en dit is niet de originele artiest.


feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


Ook hier kun je je eigen stem zachter zetten (en nog veel meer dingen instellen, maar daar heb ik me niet zo in verdiept). Er is ook een manier om de toonhoogtes aan te geven, maar dit staat niet standaard ingesteld en zingt niet zo lekker als de SingStar-lijntjes. Ik vind het wel heel fijn dat je uit één catalogus kunt kiezen en niet steeds van disc hoeft te verwisselen. (Bij een PS3 is dit natuurlijk ook zo, maar ik vind €1,49 nog best wel veel voor een liedje. Ik heb de afgelopen jaren 400 liedjes op discs verzameld, zou ik die allemaal los aan moeten schaffen dan ben ik bijna 600 euro kwijt.) Het is wel veel meer karaoke dan dat SingStar dat is, vooral als er geen zanger bij zit. Singstar heeft meer spelelement. Wat heel fijn werkt is het selecteren van liedjes op de gamepad. Terwijl er twee mensen aan het zingen zijn, kunnen anderen vast een liedje zoeken en in de wachtrij plaatsen.

YouTube karaoke

Voor bovenstaande opties heb je natuurlijk wel een Playstation of een Wii U nodig. Om die nou speciaal voor een karaoke avondje te kopen, gaat natuurlijk wel ver. Gelukkig kun je ook nog karaoke doen via YouTube. Sluit een laptop aan, of download de app op de Wii of TV. Je typt gewoon de titel van het liedje + ‘karaoke’ in het zoekscherm en de karaokeversie wordt vrijwel altijd gevonden. Een groot voordeel hiervan is dat vrijwel alle nummers hier in staan, ook bijvoorbeeld Paradise by the Dashboard Light en de Grease Megamix, die ik in de andere twee catalogussen niet kan vinden en wel altijd wil zingen. Dit is natuurlijk wel echt karaoke, dus alleen de muziek en geen (originele) clip. Ook heb je waarschijnlijk geen microfoons in huis. Wij hebben de laatste uren van mijn feestje zaterdag het heel gezellig gehad met deze YouTube karaoke door gewoon met z’n allen, alle liedjes mee te zingen. Dat is ook niet zo eng:P Soms is er nog wel een opdeling in de mannen of vrouwen stem, dat is ook leuk en spreek voor zich.

Nog wat algemene tips:
– Zorg voor genoeg drank, om die zenuwen een beetje onder controle te krijgen
– Als iemand niet wil, dan wil die persoon niet. Maar diegene mag dan ook geen opmerkingen maken over de zangkwaliteiten van degenen die wel gaan of filmpjes maken!
– Vind je het eng, maar lijkt het je wel leuk? Neem dan eerst een borrel en zing samen met iemand die het goed kan. Daarna ben je misschien wel niet meer los te krijgen van de microfoon;)
– Mijn favoriete (makkelijke) nummers om mee te beginnen: Karma Chameleon, Unchained Melody en Somewhere Only We Know

Zingen jullie wel eens karaoke?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

SpeelgoedSpeelgoed