Deze pin is getest door Fleur

Sinds het begin van dit jaar heb ik een naaimachine en nam ik mij voor om iedere week een naaiproject te doen. Dat ging de eerste vier weken goed. Toen zette ik de hem op de kast in verband met opruimwoede voor een verjaardag en kwam er niet meer zo veel van. Hoog tijd voor weer eens een nieuw project dus! Mijn zoons zijn beiden fan van Super Mario, dus toen ik deze pin tegenkwam zag ik een mooie match.

 

De Pin

Ik had al eens eerder een ster van vilt met de hand genaaid. Daar is al veel mee gespeeld en ondanks dat het ding inmiddels erg pluizig is, is hij nog wel heel. Dus een knuffel naaien met vilt leek mij een goed idee. Ik had echter geen zin om met de hele bloem met de hand te naaien, de naaimachine leek mij veel sneller en het was, zoals boven genoemd, hoog tijd om weer eens wat met de machine te doen. Naaien met vilt was voor mij de eerste keer, dus ik was wel benieuwd hoe dat zou uitpakken. Sowieso ben ik een beginner met de naaimachine, dus ik was niet geheel zeker van succes.

On the go

Allereerst heb ik alle spullen bij elkaar gezocht en het patroon uitgeprint. Ooit kreeg ik heel veel verschillende kleuren garen van m’n tante, dat kwam nu heel goed uit!

Ik begon met alles uitknippen, eerst het patroon natuurlijk en daarna het vilt. Het papier patroon zette ik met spelden vast zodat het niet zou verschuiven.

Daarna moest ik de juiste kleuren garen op de spoelen winden. Dit was een goede oefening voor mij, omdat ik dit nog niet vaak gedaan heb. De eerste keer moest ik alles opzoeken in de handleiding en duurde het vrij lang, maar de tweede en derde keer ging het al een stuk sneller. Ik heb maar vier losse spoelen, dus het groene vilt heb ik maar even met zwart gestikt.
Toen was het tijd om te gaan naaien. Dat ging redelijk:

De blaadjes en het hoofd van de bloem heb ik gevuld:

En uiteindelijk heb ik alles aan elkaar genaaid:

Go go of no no?

 

Ik vind de bloem redelijk gelukt. Hij is niet Etsy-(of zelfs Pinterest) waardig, maar mijn kinderen vonden hem geweldig. Zoals je kunt zien op de foto zijn mijn stiksel niet recht en netjes, maar het was in ieder geval een goede oefening voor een beginner.
Aan de onderkant van het bloemhoofd had ik echter wat verder van de rand moeten naaien, want na slechts een dag spelen zag de bloem er zo uit:

Oeps! Nou ja ik heb er in ieder geval wat van geleerd ūüėČ

 

Tips

– Het steeltje had ik niet gevuld, maar dat werd hierdoor wel erg slap. Wel doen dus.

 

– Hou vooral bij de gevulde onderdelen een ruime marge bij de randen aan.
NB Dit bericht was eerst gepubliceerd op https://pinnersonthegogo.wordpress.com/ (op 28 juni 2015). Als je wilt weten waarom ik het hier opnieuw plaats, lees dan even dit bericht.

Bewaar op Pinterest:
super mario vuurbloem vilt pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics