Helaas bestaat de app die ik gebruikte niet meer en is de gastblog van Legoblogger verwijderd. Onderaan deze blogpost kun je nog wel wat Lego-ideeën vinden.
Een paar weken geleden plaatste ik een stop-motion filmpje op Instagram van een korte Lego-animatie. Ewan en ik hadden dit samen gemaakt en dat vond ik erg leuk om te doen. Sindsdien had ik al het idee om hier een blogbericht over te schrijven, maar toen ik zag dat Marisca een nieuwe blog over Lego ging beginnen moest het er toch echt van komen. Ik bood mezelf aan als gastblogger en vandaag is mijn handleiding voor het maken van een stop-motion filmpje online gekomen. Neem snel een kijkje op www.legoblogger.nl; een blog voor hippe ouders van Lego-fans, waar het natuurlijk alleen maar over Lego gaat.

Ik gebruikte de app van Lego zelf; Lego Movie Maker. In het bericht leg ik uit wat stop-motion is, hoe de app werkt, wat de voor- en nadelen van de app zijn en ik geef tips voor het inrichten van een provisorische thuisstudio.

Lego Star Wars stop-motion filmpje

Dit is het filmpje dat ik aan het begin van het jaar met Ewan maakte:

Hij had alles klaargezet en bewoog de poppetjes steeds een stukje en ik maakte de foto’s. Het was erg leuk om samen te doen.

Lego Angry Birds bouwvoorbeelden

Ewan is al jaren fan van Lego. Drie jaar geleden bouwde hij al Angry Birds van Lego, die ik tot bouwvoorbeelden heb verwerkt.

Hoge Duplo treinbaan

En heb je dit bericht over de Duplo treinbaan die omhoog gaat al gezien? Ook altijd een groot succes hier thuis.
Wordt er bij jullie thuis veel met Lego gespeeld?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: