Deze pin is getest door Fleur

Afgelopen vrijdag was ik jarig en ondanks het feit dat het niet zo’n groot feest was als vorig jaar, leek me dit wel een mooi moment om weer eens een pin te testen.  Ik maak vrijwel ieder jaar een kwarktaart, een saaie witte, dat moest toch leuker kunnen? Na wat rondkijken op Pinterest viel mijn oog al snel op een kwarktaart versierd met rode hartjes. Dat zag er leuk uit! Een ander ding dat ik in mijn hoofd had, was dat ik het gebak in porties wilde serveren, zodat ik niet zoveel tijd kwijt zou zijn met de taart snijden en op bordjes doen.

De Pin

De pin linkt naar een recept voor een White Chocolate Raspberry Cheesecake, mét Oreo-bodem. Alhoewel de Oreo-bodem mij heerlijk lijkt, besloot ik alleen voor de versiering van de hartjes te gaan en voor de taart zelf een pak van Dr. Oetker te gebruiken, om zo niet drie nieuwe dingen tegelijk te proberen. Er was wel een verschil: de cheesecake wordt gebakken in de oven, de kwarktaart hoeft alleen op te stijven in de koelkast. Wat ik heb overgenomen van de pin is het recept voor de frambozensaus en de techniek van het maken van de hartjes.

 

Zoals eerder gezegd wilde ik kleine kwarktaartjes maken, die ik dan alleen maar neer hoefde te zetten, dan leek me heel makkelijk. Ik vroeg me af of dit gewoon in een cupcaketray, met cupcakebakjes zou werken, dus ik besloot dat als ik er een pin over zou vinden dat het vast wel zou kunnen en ik er voor zou gaan. En die was er:

 

Ik verwachtte dus niet dat de grootte van de taartjes een probleem zou opleveren, maar of ik iets kon maken wat ook maar enigszins op een hartje leek betwijfelde ik. Verder was ik benieuwd of het goed zou gaan met de saus, gezien het feit dat ik de taart niet ging bakken. Zou het niet helemaal uit gaan lopen of zo?

 

On the go

Eerst maar eens even alles klaarzetten. Naast de ingrediënten voor de taart, had ik bevroren frambozen (180 gr), suiker (1 eetlepel), water (80 ml) en maïzena (1,5 theelepel) nodig voor de frambozensaus. Plus een cupcaketray, cupcakevormpjes en een klein spuitje (van de apotheek).

Het maken van de frambozensaus was makkelijk en leuk. Eerst deed ik het water in een steelpannetje, loste de suiker en maïzena hier in op en daarna voegde ik de frambozen toe en zette het pannetje op het vuur. Toen bracht ik het geheel aan de kook en bleef ik vijf minuten regelmatig roeren. De meest linkse foto hieronder is genomen toen het mengsel net in de pan zat en de middelste na vijf minuten koken. De frambozen zijn dan helemaal uit elkaar gevallen en de saus is wat ingedikt. Vervolgens moet je de saus door een roerzeef halen, zodat je geen last hebt van de zaadjes, maar die had ik niet. Een gewone zeef en een lepel werken ook goed (rechterfoto), alleen duurt dat wel langer.

Tijd voor de minitaartjes. Ik vulde het cupcakebakblik met twaalf vormpjes en volgde de aanwijzingen op de verpakking van de taart. Toen de bodem klaar was en tien minuten gekoeld was, deed ik in ieder bakje één kleine eetlepel bodemmengsel en drukte dit aan met een theelepeltje. Van de kwarktaartmix kun je twee ruime eetlepels toevoegen. Het was veel te veel voor de bakjes, dus ik heb van wat ik overhield nog een taartje met een diameter van 20 cm gemaakt, want ik heb maar één cupcaketray. Ik denk dat je ook 24 taartjes uit één pak kunt halen.

Nu kwam het spannendste moment; de hartjes. Ik vulde het spuitje met de rode saus:

En spoot voorzichtig drie stippen op het kwarktaartje. Na wat oefenen kwam ik erachter dat je de mooiste hartjes krijgt door een cocktailprikkertje naast een stip een stukje in de kwark te steken en deze dan in één vloeiende beweging door het midden van de stippen te halen, tot je rond bent.

De kwarktaartjes moeten nog een paar uur opstijven in de koelkast. Om dit veilig af te dekken, stak ik in de buitenste vier vakjes een cocktailprikker, tussen het vormpje en het bakblik. Toen kon ik er alumiumfolie over doen, zonder dat de hartjes beschadigd werden. Ook na het opstijven zagen de hartjes er nog mooi uit.

Go go of no no?

Absoluut een go! De taartjes zagen er super gaaf uit en waren heerlijk. Het aanbieden van de taartjes in de cupcakevormpjes werkte ook heel goed. En de grote taart met heel veel hartjes was ook erg leuk geworden (zie de tweede foto hieronder).

Tips

– Bewaar de rest van de frambozen voor extra garnering.
– Maak de cocktailprikker na ieder taartje even schoon met een doekje of keukenpapier.
– Ik had best veel saus over, die kun je nog bewaren voor bijvoorbeeld door de yoghurt.

Lijkt het jou leuk om deze taart eens te maken?

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
kwarktaartjes met hartjes pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: