Wij hebben veel Duplo en ook de treinbaan. De meeste ouders van kleine jongens hoef ik niet te vertellen hoe leuk en handig die baan is. De rails zijn makkelijk aan elkaar te maken, ook voor kleine handjes, en de treinen rijden echt (op batterijen natuurlijk). Ook zijn de Duplo-treinen stevig en kunnen dus tegen een stootje, wat wel nodig is met die peuters en kleuters. Wat de meeste ouders echter niet weten, is dat je nog iets heel cools kunt met de Duplo-treinbaan, namelijk in de hoogte bouwen. Gewoon met de Duplo-blokken die je ook al in huis hebt.

bouwidee lego duplo treinbaan

Duplo trein op batterijen

Gisteren bouwde ik met Mack deze coole baan, omdat ik al langer in mijn hoofd had om hier een post over te schrijven én natuurlijk zodat hij er mee kon spelen. Deze Duplo trein op batterijen is sowieso erg leuk, ik bedoel een trein die echt rijdt, speciaal voor peuters, en die gelukkig ook vrijwel onverwoestbaar is. Je weet gewoon dat die locomotief een paar keer op de grond gaat vallen en door de kamer zal stuiteren. Gelukkig is dit speelgoed zeer degelijk en stevig, dus dat is geen probleem.

duplo trein omhoog

 

Coole baan

Ik plaatste er ook een fotootje van op Instagram en kreeg allemaal leuke reacties, onder andere van Saskia. Het is mij al vaker opgevallen dat mensen niet weten dat je de baan omhoog en omlaag kunt laten lopen. Ik heb het ook nog nooit in de bijgeleverde instructies zien staan die je krijgt als je een set aanschaft. Zelf ben ik er ook achter gekomen door een filmpje op YouTube een aantal jaar geleden.

duplo trein omhoog


Gerelateerde berichten

Zo maak je een Lego trekpop
DIY Lego krijtjes maken
DIY Lego bonenzakjes
Lego Friends verjaardag versiering – slinger knutselen
Lego verjaardag met Batman thema
OV-chipkaart voor kind


 

De hoogte in

Je kunt dus met de Duplo-baan omhoog, maar hoe werkt dit precies? Ik laat de baan altijd een half blokje per keer stijgen en zet per twee stukken rails een pijler neer. (Steiler kan ook, maar dan krijgt de locomotief het wel erg zwaar.) Dus je verbindt twee stukken rails met een Duplo-blok van halve hoogte, de volgende twee stukken verbind je met een blok van normale hoogte, dan weer verbinden met een blok van halve hoogte en dan komt de volgende pijler van twee blokken hoog. Zo ga je alsmaar door (weer een halve hoogte, dan drie blokken, halve hoogte, vier blokken, etc.) tot je de gewenste hoogte bereikt hebt (let er op dat je genoeg blokken overhoudt voor de daling).

lego duplo treinbaan omhoog

De vorige keer heb ik Mack laten helpen door hem steeds een pijler van een bepaald aantal blokken te vragen, waardoor het bouwen van deze baan extra leerzaam werd.

Sparen dus

Wij hebben inmiddels heel wat Duplo-rails, -treinen en -accessoires bij elkaar gespaard, tweedehands en nieuw* in de decembermaanden. Hoe meer je hiervan hebt, hoe gaver het wordt (nee deze post is *helaas* niet gesponsord, maar dit is gewoon echt heel tof). Een tip voor op de verlanglijstjes dus en goed rondkijken op rommelmarkten. Misschien kun je zelfs op je Facebook eens vragen of iemand met oudere kinderen de set toevallig heeft liggen. Alhoewel ze het misschien bewaren voor hun kleinkinderen, zo leuk is het 😉

duplo trein hele baan

Via bol.com kun je in ieder geval de volgende sets kopen*:

Wist jij dat je met de Duplo-treinbaan in de hoogte kunt bouwen?

Bewaar op Pinterest:
duplo train tracks pinterestduplo trein omhoogbouwidee lego duplo trein rails pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

real time web analytics