15 oktober 2015

Met de Duplo-treinbaan de hoogte in

Wij hebben veel Duplo en ook de treinbaan. De meeste ouders van kleine jongens hoef ik niet te vertellen hoe leuk en handig die baan is. De rails zijn makkelijk aan elkaar te maken, ook voor kleine handjes, en de treinen rijden echt (op batterijen natuurlijk). Ook zijn de Duplo-treinen stevig en kunnen dus tegen een stootje, wat wel nodig is met die peuters en kleuters. Wat de meeste ouders echter niet weten, is dat je nog iets heel cools kunt met de Duplo-treinbaan, namelijk in de hoogte bouwen. Gewoon met de Duplo-blokken die je ook al in huis hebt.

Coole baan

Gisteren bouwde ik met Mack deze coole baan, omdat ik al langer in mijn hoofd had om hier een post over te schrijven én natuurlijk zodat hij er mee kon spelen.


Ik plaatste er ook een fotootje van op Instagram en kreeg allemaal leuke reacties, onder andere van Jess en Saskia. Het is mij al vaker opgevallen dat mensen niet weten dat je de baan omhoog en omlaag kunt laten lopen. Ik heb het ook nog nooit in de bijgeleverde boekjes zien staan die je krijgt als je een set aanschaft. Zelf ben ik er ook achter gekomen door een filmpje op YouTube een aantal jaar geleden.


De hoogte in

Je kunt dus met de Duplo-baan omhoog, maar hoe werkt dit precies? Ik laat de baan altijd een half blokje per keer stijgen en zet per twee stukken rails een pijler neer. (Steiler kan ook, maar dan krijgt de locomotief het wel erg zwaar.) Dus je verbindt twee stukken rails met een Duplo-blok van halve hoogte, de volgende twee stukken verbind je met een blok van normale hoogte, dan weer verbinden met een blok van halve hoogte en dan komt de volgende pijler van twee blokken hoog. Zo ga je alsmaar door (weer een halve hoogte, dan drie blokken, halve hoogte, vier blokken, etc.) tot je de gewenste hoogte bereikt hebt (let er op dat je genoeg blokken overhoudt voor de daling).

De vorige keer heb ik Mack laten helpen door hem steeds een pijler van een bepaald aantal blokken te vragen, waardoor het bouwen van deze baan extra leerzaam werd.

Sparen dusWij hebben inmiddels heel wat Duplo-rails, -treinen en -accessoires bij elkaar gespaard, tweedehands en nieuw in de decembermaanden. Hoe meer je hiervan hebt, hoe gaver het wordt (nee deze post is *helaas* niet gesponsord, maar dit is gewoon echt heel tof). Een tip voor op de verlanglijstjes dus en goed rondkijken op rommelmarkten. Misschien kun je zelfs op je Facebook eens vragen of iemand met oudere kinderen de set toevallig heeft liggen. Alhoewel ze het misschien bewaren voor hun kleinkinderen, zo leuk is het ;)


Wist jij dat je met de Duplo-treinbaan in de hoogte kunt bouwen?Bekijk ook eens de overzichtspagina spelen en knutselen.

Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Duplo train ideas building tracks. Fun for kids. | Duplo trein idee: bouw een baan omhoog. Leuk voor kinderen.

Pinterestafbeelding Duplo train ideas building tracks. Fun for kids. | Duplo trein idee: bouw een baan omhoog. Leuk voor kinderen. Klik om te zien hoe je zo'n gave treinbaan bouwt.

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief

11 opmerkingen:

 1. Als jongensmoeder ga ik dit zeker onthouden! En inderdaad een goede tip voor het verlanglijstje, al is ie straks met 1 jaar nog een tikkie te jong denk ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eén jaar is nog wel jong, maar Duplo kan eigenlijk wel altijd, want het is veilig en stevig.

   Verwijderen
 2. dat ga ik ook doen met mijn kind! En dat leerzame is een grote plus. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, geweldig zeg! Ik wist dit inderdaad niet! Wat is Duplo toch prachtig spul zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wist niet dat de Duplo-treinbaan in de hoogte kunt bouwen, erg he en mijn kinderen zijn al beetje groot hier voor. ;-) Echt een mooi set heb je hier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, jammer dat je kinderen al te groot zijn, maar misschien kun je de tip eens aan iemand doorgeven.

   Verwijderen
 5. Wat een super leuk idee zo de hoogte in!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat er tegenwoordig zulke treinen zijn zeg. Vroeger was dat er echt niet, gewoon alleen grote blokken. Duplo is echt wel een stuk indrukwekkender geworden, prachtige foto´s.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wist ik ook niet! Ga ik mijn jongens vandaag nog vertellen. Hebben ze weer wat te doen, hihi. Thnx

  BeantwoordenVerwijderen