8 februari 2016

Gastblog: Handleiding Lego stop-motion filmpje maken

Een paar weken geleden plaatste ik een stop-motion filmpje op Instagram van een korte Lego-animatie. Ewan en ik hadden dit samen gemaakt en dat vond ik erg leuk om te doen. Sindsdien had ik al het idee om hier een blogbericht over te schrijven, maar toen ik zag dat Marisca een nieuwe blog over Lego ging beginnen moest het er toch echt van komen. Ik bood mezelf aan als gastblogger en vandaag is mijn handleiding voor het maken van een stop-motion filmpje online gekomen. Neem snel een kijkje op www.legoblogger.nl; een blog voor hippe ouders van Lego-fans, waar het natuurlijk alleen maar over Lego gaat.
Ik gebruikte de app van Lego zelf; Lego Movie Maker. In het bericht leg ik uit wat stop-motion is, hoe de app werkt, wat de voor- en nadelen van de app zijn en ik geef tips voor het inrichten van een provisorische thuisstudio. Hier is de directe link:  Zelf LEGO stop-motion filmpjes maken. 

Lego Star Wars stop-motion filmpje

Dit is het filmpje dat ik aan het begin van het jaar met Ewan maakte:


Hij had alles klaargezet en bewoog de poppetjes steeds een stukje en ik maakte de foto's. Het was erg leuk om samen te doen.

Lego Angry Birds bouwvoorbeelden 

Ewan is al jaren fan van Lego. Drie jaar geleden bouwde hij al Angry Birds van Lego, die ik tot bouwvoorbeelden heb verwerkt. 

Hoge Duplo treinbaan

En heb je dit bericht over de Duplo treinbaan die omhoog gaat al gezien? Ook altijd een groot succes hier thuis.
Wordt er bij jullie thuis veel met Lego gespeeld?
Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint