26 november 2016

Duizendpoot knutselen van een eierdoos - The Wiggler

Als je ooit een Super Mario-spel gespeeld hebt, ben je hem vast wel eens tegengekomen; die irritante Wiggler. Deze gele duizendpoot loopt eerst rustig rond, maar als je op hem springt wordt hij rood en woest en gaat snel lopen. En zie hem dan nog maar eens te verslaan! In de herfstvakantie maakten wij deze gave Super Mario diorama, en daar wordt nog steeds mee gespeeld. Mack vond dat the Wiggler nog ontbrak, dus zijn we die samen gaan knutselen. Van een eierdoos. Kate zat er ook bij en knutselde een gewone duizendpoot. Kijk je mee hoe we het aangepakt hebben?

eierdoos knutselen eierdoos


Voorbereidingen duizendpoot knutselen

Eerst zochten we een plaatje van The Wiggler op google om te kijken hoe hij er precies uitzag.Hij is geel, met oranje/rode stippen, een hoofd en vier lijfonderdelen. Ook heeft hij acht poten en bloem op z'n hoofd.Bovenstaande foto was mijn poging om de benodigdheden voor deze knutsel te laten zien. Met een peuter en kleuter die stonden te popelen om te beginnen is dat echter niet zo goed gelukt haha. Ook kwamen we er tijdens het knutselen achter dat we nog allerlei dingen nodig hadden dus die staan er ook niet op. Dit hebben we gebruikt:

- Een lege eierdoos
- Splitpennen (*)
- (Gele en rode) verf en kwasten
- Pijpenragers
- Wiebel-ogen
- Een zwarte stift
- Een (stop)naald
- Een schaar

Speciaal voor The Wiggler
- Rood/bruin tape
- 8 rode ballonnen
- Iets wat dienst kan doen als bloemetje, in ons geval hebben we een roze bunchem gebruikt, maar eventueel kun je ook een bloem op papier tekenen en uitknippen.

Duizendpoot knutselen

Als je handig bent en snel klaar wilt zijn, knip je de lege eierdoos in de lengte door de helft, zodat je vijf bolletjes aan elkaar hebt waarvan je de duizendpoot kunt knutselen. Als je een flapdrol bent zoals ik, knip je de bolletjes allemaal los en moet je daarna weer op zoek naar een manier om de bolletjes aan elkaar te maken😜. Ik vind het resultaat met de splitpennen trouwens wel mooi geworden, hierdoor konden we het hoofd wat hoger plaatsen dan de rest van het lijf, maar je kunt natuurlijk ook nog voor een tussenweg gaan. Dan knip je één vakje los en maak je deze vast aan vier vakjes. Het is wel handig om dit knippen voor kleine kinderen te doen, want de eierdozen zijn vrij stug.

Nu kun je de kinderen aan het werk zetten met verven. Mack ging natuurlijk voor geel en Kate heeft allerlei kleuren door elkaar gebruikt. De gele bollen moesten natuurlijk even drogen voordat we aan de gang konden met de splitpennen.Voordat je de splitpennen door het karton kunt drukken, moet je eerst even een gaatje prikken met een (stop)naald. Ik prikte hierbij in m'n vinger, dus weer voorzichtig en laat kleine kinderen dit niet zelf doen. Voor een wat groter gat, kun je de naald er helemaal doorheen duwen. De splitpen kun je wel door je kleuter door het gat laten drukken. Plaats het hoofd iets hoger dan de rest van het lijf. Vervolgens heeft Mack de rode vlekken er op geschilderd en hebben we de wiebel-ogen op het hoofd geplakt. Hij tekende met een zwarte stift zijn mond. Ik knipte twee pijpenragers in ieder vier stukken voor de acht pootjes. Door weer eerst een gaatje in het karton te prikken en wat te priegelen, kreeg de duizendpoot z'n pootjes (even ombuigen aan de binnenkant). Voor Kate was de duizendpoot nu klaar.


The Wiggler

Voor The Wiggler moesten we nog even verder. We kwamen voor het probleem van de schoentjes te staan. Als er niet mee gespeeld zou worden, had ik hier gewoon voor bolletjes klei gekozen, maar omdat er wel met de rups gespeeld zou worden in de huiskamer, leek dit mij niet zo'n goed idee. Uiteindelijk kwam we op schoentjes van ballonnen, vastgemaakt met tape. Gewoon de ballonnen heel klein opvouwen en vastplakken. (Inmiddels is er flink mee gespeeld en zijn de schoenen allemaal verdwenen, maar de rest van het beest is nog verbazingwekkend goed gebleven.)Nu was hij bijna klaar. Zijn neus hebben we gemaakt van een propje tape (vastgeplakt met lijm). Voor de bloem op zijn hoofd hebben we een groene pijpenrager met daaraan een bunchem gebruikt. Maar mocht je een mooi nepbloemetje in huis hebben, dan is dat natuurlijk nog gaver. We vonden het erg leuk om dit te knutselen. Het valt me op dat mijn jongens die normaal niet zo van knutselen houden, het wel heel erg leuk vinden om dit soort gameknutsels te maken. Ze werken erg geconcentreerd en komen met allerlei creatieve ideeën. Kate zit natuurlijk nog volop in de fase van het ontdekken van knutselen en de materialen, dus die vindt alles geweldig. Het was leuk om ze allebei aan de slag te zien op hun eigen niveau. Nog een foto van de twee knutsels samen:
Meer speel- en knutselideeën

* Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'duizendpoot knutselen eierdoosduizendpoot knutselen eierdoos pinterest

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies kinderen creatief

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten