16 februari 2017

Wifi Welkom borduren - Crea-Cross 7

Wow dit bericht staat al meer dan drie jaar in concept, maar ik kwam er steeds niet toe om het af te maken. Maar met het Crea-Cross thema van deze week, Welkom, moest het er toch maar van komen van mezelf. Ik heb namelijk al drie jaar een geborduurde Wifi-Welkom in de gang staan; een borduurwerkje in een fotolijstje met daarop de inloggegevens van ons draadloze netwerk. Super handig voor gasten die op bezoek komen, want iedereen wil tegenwoordig het Wifi-wachtwoord weten ;P

Klein borduurproject


Ooit kreeg ik voor mijn verjaardag, van mijn zus, het boekje Achterlijke Gladiool*, met daarin allerlei provocerende borduurpatronen en deze kleine projecten zijn erg leuk om te doen. Op een gegeven moment bedacht ik het idee om een Wifi-welkom te borduren, om het voor onze gasten makkelijk te maken om verbinding te maken met ons thuisnetwerk. Via Google zag ik dat ik niet de enige was met dit idee. Iemand anders had zelfs een QR code toegevoegd en dat leek mij ook erg handig. Even scannen met je telefoon en je hebt gelijk alle gegevens. Hierdoor krijg je trouwens niet in één keer verbinding, maar vooral bij lastige wachtwoorden is het wel heel fijn als je die kunt kopiëren.

Ik ging aan de slag en dit is het resultaat:


(Ik heb de afbeelding natuurlijk wel een beetje aangepast in Photoshop om onze gegevens te beschermen.)

Borduurpatroon maken

Het borduurpatroon heb ik zelf gemaakt door het uit te tekenen op ruitjespapier. Het zijn simpele letters en sierrandjes, dus dat is heel goed te doen. Destijds waren de kleuren in onze huiskamer rood en blauw, dus ik kon het helemaal naar mijn smaak ontwerpen. 

De QR-code kun je bijvoorbeeld via deze site laten genereren. Omdat de code heel pixelig is, leent deze zich uitstekend om geborduurd te worden. Het werkt wel fijn om de code ook even uit te tekenen op ruitjespapier.

Crea-Cross op Pinterest

Neem ook eens een kijkje op het Pinterestbord Crea-Cross:


Vragen jouw gasten vaak om het WiFi-wachtwoord?Meer DIY-ideeën

* Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je een product koopt via deze link, dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'Geen opmerkingen:

Een reactie posten