13 maart 2017

De Batbanaan; een gezonde Batman traktatie

Op zoek naar een gezonde traktatie die er ook nog eens supergaaf uitziet? Ik laat je hier zien hoe je een Batbanaan maakt; een gezonde Batman traktatie. Met wat creatief kleurgebruik zou je er natuurlijk ook een andere superheld van kunnen maken.
Bijna twee weken geleden werd Mack 6 jaar en hij wilde dit jaar graag een Lego Batman-feestje. Zijn gewone verjaardag was al in dit thema, zijn kinderfeestje zal dat ook zijn, maar hij ging natuurlijk ook nog uitdelen op school. Nu geven ze op school natuurlijk de voorkeur aan gezonde traktaties, en meestal ga ik voor een doosje rozijntjes waar ik dan een leuk plaatje in het thema voor print en er op plak. Maar dat vond ik een beetje saai worden en ik besloot om dit jaar iets met bananen te proberen. Bananen zijn gezond en het favoriete stuk fruit van de meeste kinderen volgens mij. Dus ik kocht bij de Albert Heijn een stuk of 30 Chiquita-bananen en vervolgens had ik pas 's avonds om 22:00 uur tijd om aan de traktatie te beginnen (zo gaat het meestal bij mij, helaas komt dit de fotokwaliteit niet ten goede, sorry!). Eerst wilde ik er ook gewoon een printje met een plaatje van Batman en "Hoera Mack is 6 jaar" op plakken, maar ik heb de laatste tijd wat problemen met onze printer (hij print geen zwarte inkt meer, toch vrij essentieel bij een Batman traktatie ;P). 

Dus ik moest wat anders bedenken. Gelukkig heb ik wel het een en ander in huis aan knutselspullen, want even naar de winkel om iets te kopen was geen optie. Op een of andere manier heb ik tig rolletjes isolatietape* liggen). Ik koop ze vaak voor decoratie op een verjaardag, zoals de Pokemontafel. Nu lagen ze op de tafel omdat Ewan er Pokeballen mee geknutseld had (op pingpongballen geplakt). Na wat googelen kwam ik dit hele foute plaatje tegen, maar dat bracht me wel op het idee van een masker van tape. Mijn rolletjes tape waren al aangebroken, maar ik denk dat je met één rolletje ongeveer 10-15 bananen kunt doen. Nu alleen nog een cape. Ik had nog wat zwarte stof liggen en nadat ik gewoon een patroontje uit de losse pols op papier had getekend, kon ik aan de slag.


Gerelateerde berichten

Zelf gekleurde popcorn maken
Minecraft-traktaties
Pokemon pokeball taartjes - snel en makkelijk
Pokeball cupcakes; zo maak je ze


Zo heb ik de Batbananen gemaakt:

Benodigdheden Batbanaan

- Bananen
- Zwarte stof
- Wit en zwart isolatietape*
- Een schaar voor papier
- Stoffenschaar*
- Sjabloon cape
- SpeldenZo maak je een gezonde Batman traktatie

Ik heb een filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe ik een Batbanaan maak:


Hieronder zie je ook nog met foto's hoe ik deze gezonde traktatie heb gemaakt, met wat korte uitleg:

Bereid de banaan voor; verwijder alle stickers en knip een stukje van het steeltje, zodat je zo een mooi strak masker kunt maken.Vervolgens wikkel je het zwarte isolatietape rond de kant van de banaan met het steeltje zoals op bovenstaande foto.

Met wit isolatietape kun je de oogjes maken. Ik heb ze allemaal uitgeknipt en dat was best een gepriegel, maar ik vind het resultaat wel goed geworden. Batman heeft nu eenmaal ovaalvormige witte ogen onder zijn masker. Ik heb ook geprobeerd wiebelogen er op te plakken, maar die ik in huis had, hadden wimpers en dat maakte de banaan veel minder cool. Ook bleven de wiebelogen niet zo goed plakken en dit witte tape wel.Het sjabloon voor de cape maakte ik vast aan de zwarte stof met spelden en vervolgens knipte ik het uit met een stoffenschaar.

Sjabloon en spelden weer verwijderen en voilà: je hebt een capeje. Nog even omknopen bij de banaan en je Batbanaan is klaar!De traktatie viel erg in de smaak bij de kinderen uit Macks klas. Voor de zekerheid had ik tóch nog wat doosjes met rozijntjes en een Lego Batman-sticker erop meegegeven, maar ze wilden allemaal de banaan. De meeste kinderen vonden hem te mooi om gelijk op te eten en bewaarden hem voor later :)
Heb jij wel eens een banaan versierd om uit te delen? Hoe?Bekijk ook mijn andere feestideeën.

* Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je een product koopt via een van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbrief


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan een van onderstaande afbeeldingen gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!Zo maak je van een banaan een Batman traktatie. gezonde traktatie jongen, banaan traktatie kids

Op zoek naar een gezonde en coole Batman traktatie? Deze Batbanaan is het allebei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint