Ken jij diamond painting al? Diamond painting is een populaire hobby voor jong en oud. Helaas zijn er ook nog steeds veel mensen die nog nooit van diamond painting gehoord hebben. Zonde, want het is zo leuk! Even voorstellen: ik ben Maartje en ik werk bij Hobby Painter, een leuke online hobbywinkel. In deze gastblog leg ik uit wat diamond painting precies is en hoe het werkt. Misschien heb je er wel een nieuwe hobby bij na het lezen van deze blog!

diamond painting

Wat is diamond painting?

De Nederlandse vertaling van diamond painting is ‘diamant schilderen’. Dit legt eigenlijk perfect uit wat het is: met diamantjes een prachtig schilderij maken. Het lijkt een beetje op schilderen op nummer, maar dan met schitterende steentjes. Op het diamond painting canvas staan letters, cijfers en symbolen die aangeven op welke plek jij een bepaalde kleur van de steentjes moet opplakken. Door de gekleurde steentjes, ofwel ‘diamonds’, op de goede plek op het canvas te plakken ontstaat er een mooi kunstwerk. Het wordt ook wel eens borduren met steentjes genoemd.

 

Diamond painting canvas kiezen

Voor je aan de slag kan, moet je eerst de juiste materialen in huis halen. Er is veel keuze in de soorten canvassen, dus je kan even rondkijken wat jij mooi vindt. Bij de online hobbywinkel Hobby Painter hebben ze een uitgebreide diamond painting collectie. Er zijn diamond paintings van Disney, canvassen van de natuur, van bekende schilderijen, spirituele illustraties en nog veel meer! Voor ieders interesse zit er wel iets bij.

 

Jouw foto op een diamond painting

Het is zelfs mogelijk om jouw eigen foto op een diamond painting canvas te laten drukken. Hobby Painter heeft een handige tool ontwikkeld waarmee je makkelijk een diamond painting eigen foto kunt maken. In de tool upload je jouw favoriete foto. Je kan deze nog bewerken, het formaat bepalen en het soort steentjes kiezen. Deze diamond paintings zijn ietsje duurder, maar je hebt wel de vrijheid om het geheel te ontwerpen naar jouw eigen stijl.

diamond painting uitleg

Formaat en soort steentjes

Bij veel diamond painting shops kan je bij het bestellen van je diamond painting zelf het formaat en het soort steentjes selecteren. Heb je geen tot weinig ervaring met diamond painting? Dan is het aan te raden een kleiner canvas te kopen. Doordat je hiervoor minder diamonds nodig hebt, blijft het overzichtelijk. Bij het kiezen tussen ronde of vierkante steentjes, raad ik het aan om rond te kiezen voor je eerste diamond painting. Deze kan je in alle richtingen plakken omdat ze geen hoeken hebben. Ronde steentjes hoeven ook niet perfect aan te sluiten, wat het makkelijker maakt voor beginners. Als je wel van een uitdaging houdt of al vaker een diamond painting gemaakt hebt, kun je ook voor vierkante steentjes kiezen. Vierkante steentjes sluiten perfect op elkaar aan, waardoor het canvas er strak en netjes uit komt te zien.

 

Aan de slag met de diamonds!

Je weet nu wat diamond painting is en hebt misschien al even rondgekeken naar de verschillende canvassen die online te koop zijn, maar hoe gaat het diamond painten in de praktijk? Geen zorgen, het is niet moeilijk! Deze hobby is voor iedereen leuk om te doen, je hoeft er echt geen creatieveling voor te zijn. Om je op weg te helpen leg ik hieronder in een paar simpele stappen uit hoe je het beste aan de slag kan met jouw diamond painting.

 

Stap 1. Controleer of jouw diamond painting pakket compleet is. Denk hierbij aan: een voorgedrukt canvas, diamantjes, een schudbakje, een pen en een bakje wax.

 

Stap 2. Rol het canvas uit op een vlakke ondergrond. Zorg dat je voldoende ruimte hebt om rustig te werken. Haal het folie nog niet van het canvas af.

 

Stap 3. Kies een kleur om mee te beginnen. Een kleur in een hoek is een goed startpunt. Vervolgens zoek je de juiste kleurcode bij het symbool dat op het canvas staat. Deze vind je in de bijgevoegde tabel. De diamantjes met deze kleurcode giet je vervolgens in een sorteerzakje of -bakje en je schrijft hier de kleurcode op.

 

Stap 4. Gebruik het schudbakje. Giet de diamonds van de gekozen kleur in het schudbakje. Schud het bakje voorzichtig heen en weer totdat de diamonds met de goede kant naar boven liggen. Zo kun je ze gemakkelijk oppakken.

 

Stap 5. Trek een stukje van het doorzichtige folie los. Onder het folie zit een plaklaag die zorgt dat de diamantjes goed blijven zitten. Deze laag droogt uit zonder folie, haal dus niet direct al het folie eraf maar kies bijvoorbeeld een hoekje.

 

Stap 6. Dip de pen in de wax. Hierdoor plakt de pen en kan je een diamond uit het schudbakje pakken. Daarna plaats je het diamantje op de juiste plek op het canvas.

 

Is alles gelukt? Herhaal deze stappen dan totdat het hele canvas bedekt is met schitterende diamantjes. Je moet wel geduldig zijn, het kan best lang duren voordat jouw kunstwerk af is. Zelf vind ik het enorm rustgevend om te doen. Doordat je je lang focust op dezelfde taak denk je even niet aan andere dingen en kan je echt even ontspannen. Ook is het super om te zien dat je kunstwerk steeds ietsje meer af is!

diamond painting hoe werkt het

Diamond Painting bestellen

Ben je zo enthousiast dat je meteen aan deze leuke nieuwe hobby wilt beginnen? Dat kan! De eerste stap is het aanschaffen van een mooi canvas. Er zijn veel verschillende aanbieders van diamond paintings online. Zoals eerder genoemd heeft Hobbywinkel Hobby Painter een uitgebreid assortiment en kan je bij hen zelfs een diamond painting van je eigen foto maken. De diamond paintings van deze shop zijn van goede kwaliteit zijn en worden geleverd in een kleurrijke kit waar alles inzit wat je nodig hebt: een canvas, een potje wax, een pen, een pincet, een schudbakje, en natuurlijk diamonds!
Alvast heel veel plezier en succes met het diamond painten!

 


Dit is een gastblog van Hobby Painter. 


Bewaar op Pinterest:
diamond painting tips pinterestdiamond painting beginner pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics Made Easy - StatCounter