30 oktober 2020

Vandaag is Pikmin 3 Deluxe uitgekomen voor de Nintendo Switch. Pikmin 3 voor de Wii U is een van onze lievelingsspellen hier thuis. Vooral mijn oudste zoon Ewan heeft het spel veel gespeeld. En ook mijn man en ik hebben regelmatig periodes gehad dat we samen de missies speelden. Je moet dan echt samenwerken om een de missie uit te spelen en qua tijd en moeilijkheidsgraad zat dat voor ons bij Pikmin 3 precies op het juiste niveau.

Pikmin 3 Deluxe
1 augustus 2020

Bijna iedere zwoele zomeravond is het verderop bij ons in de straat raak: een gigantisch watergevecht tussen de kinderen uit de buurt. Iedereen komt daar werkelijk drijfnat vandaan. Deze watergevechten ontstaan niet in de laatste plaats door een gezellige buurman, die elke warme avond zijn plantjes in de voortuin van water voorziet en daarna een hele tijd de kinderen ;) Het is een soort traditie geworden. Hij staat zelf ook in zijn zwembroek en de kinderen proberen hem nat te spuiten met waterpistolen, terwijl hij de tuinslang bedient. 

Afkoelen met een watergevecht


12 juni 2020

Een paar weken geleden heb ik een anti-verveel-pot voor de kinderen gemaakt. Ik merkte namelijk dat ze vaak niet weten wat ze moeten doen als ze van de schermen af moeten. Tijd voor een nieuw wapen in de strijd tegen de schermen dus. In deze pot vol inspiratie zitten allerlei briefjes met daarop een activiteit. Dit varieert van leuke en leerzame dingen tot klusjes en taken. Soms hebben ze geluk en kunnen ze zelfs een kaartje trekken met extra schermentijd. Maar er zit ook een hele spannende tussen; namelijk geen schermen meer voor de rest van de dag. Ewan noemde het risk and reward en het sprak hem erg aan.

anti verveel pot fb
25 april 2020

Nu we meer thuis zitten, is er ook meer tijd om spelletjes te spelen. Maar wat zijn nou leuke spellen voor volwassenen, die je samen kunt doen? In dit bericht vind je vijf reviews van populaire spelletjes voor twee personen. Leuk voor een spelletjesavond of juist dagelijks speelplezier.

spellen voor volwassenen

23 april 2020

De tafels van vermenigvuldigen oefenen kan soms nog een hele uitdaging zijn. Het wordt leuker met een spelletje om de tafels te oefenen. In dit bericht kun je gratis een leuk spel downloaden dat je kind kan helpen bij het leren automatiseren van de tafels. 

tafels oefenen bingo battle
1 april 2020

Ken jij diamond painting al? Diamond painting is een populaire hobby voor jong en oud. Helaas zijn er ook nog steeds veel mensen die nog nooit van diamond painting gehoord hebben. Zonde, want het is zo leuk! Even voorstellen: ik ben Maartje en ik werk bij Hobby Painter, een leuke online hobbywinkel. In deze gastblog leg ik uit wat diamond painting precies is en hoe het werkt. Misschien heb je er wel een nieuwe hobby bij na het lezen van deze blog!

diamond painting
14 maart 2020

Als blogger en ondernemer werk ik altijd vanuit huis. Daarom leek het mij handig om te delen hoe ik de komende periode (tijdens de corona-uitbraak) wil aanpakken. Dit plan en deze ideeën zijn gebaseerd op de ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en dan vooral hoe ik het werken in de vakantieperiodes aanpak. Want daar gaat het straks natuurlijk een beetje op lijken. Ga er maar even lekker voor zitten, want in deze post vind je heel veel tips en ideeën om thuis te werken als de kinderen thuis zijn.
thuiswerken met kinderen coronavirus
SintSint