Cartoon meisjes tekenen is een populaire zoekterm op Pinterest. En ik snap wel waarom, want het is erg leuk om naar te kijken, maar ook om te doen! Het kan een leuke me-time activiteit voor moeders zijn als de kinderen ’s avonds op bed liggen of iets om jezelf uit te dagen terwijl je peuter met een leuke kleurplaat aan de slag gaat. En als je kind wat ouder is en van tekenen houdt, is het ook een leuke creatieve activiteit om samen te doen. In dit bericht leg ik je de basis van cartoon meisjes tekenen uit, geef je ik tips en voorbeelden en link ik ook nog naar wat handige blogposts. Laten we beginnen!
cartoon meisjes omslag

Beginnen met cartoon meisjes tekenen

Het tekenen van cartoon meisjes begint natuurlijk met de juiste materialen. Ik vind het zelf altijd heel fijn om te werken met een potlood dat je makkelijk uit kunt gummen, een zwarte fineliner en een gum. Eerst kun je dan een cartoon meisje schetsen. Als je tevreden bent met je schets, kun je de belangrijkste lijnen overtrekken met de fineliner. Vervolgens gum je het potlood uit en kun je je tekening inkleuren met bijvoorbeeld potlood, alcohol markers of waterverf.

Het is van tevoren handig om te weten waarmee je je cartoon meisje kleur gaat geven, want dat kun je de juiste papiersoort kiezen (papier voor alcohol markers is bijvoorbeeld anders dan papier voor aquarelverf). Fineliners van verschillende diktes zijn ook handig. Zo kun je bijvoorbeeld voor de buitenste lijn een wat dikkere punt gebruiken en voor de details een dunnere. Dit geeft al gelijk een cartoonachtige effect.

Bij het tekenen komen natuurlijk alle fundamentele elementen van een lichaam langs. Begin met het tekenen van de vorm van het hoofd. Daarna voeg je de ogen toe, dit is vaak het middelpunt van je cartoon tekening. Daarna kun je de andere gezichtskenmerken toevoegen zoals mond, neus en oren. En natuurlijk een kapsel! Als je net begint is het tekenen van alleen het gezicht vaak al een uitdaging. Naarmate je meer geoefend hebt, kun je ook aan de slag gaan met het lichaam en verschillende houdingen.

cartoon meisjes poses cartoon meisjes poses 2 cartoon meisjes poses 3 cartoon meisjes poses 4

Mijn tip: begin eerst met het natekenen van cartoon meisjes die je leuk vindt. Hier is niets mis mee en het is een hele goede oefening. Naarmate je het vaker doet, kun je steeds meer je eigen details verwerken en je eigen stijl ontdekken. Scroll naar beneden voor voorbeelden.


preview zelfzorgkaartjes moedersNeem de tijd voor jezelf als moeder en creëer een evenwichtige zelfzorgroutine met deze Zelfzorgkaartjes voor Moeders. Ontdek 80 activiteiten die je ondersteunen bij het vinden van meer balans en geluk. Start je zelfzorgreis vandaag nog.


Stappenplan voor beginners

Makkelijk het hoofd van een cartoon meisje tekenen in stappen doe je op onderstaande manier. Hou voorbeelden bij de hand als je net begint om het makkelijker voor je zelf te maken.

cartoon meisjes hoofd

Stap 1: het hoofd

Begin met een eenvoudige ovale vorm voor het hoofd. Dit is de basis waarop je alle andere elementen van het gezicht zult toevoegen.

cartoon meisjes ogen

Stap 2: de ogen

Teken twee cirkelvormige vormen in het midden van het ovale hoofd voor de ogen. Zorg ervoor dat ze even groot zijn en gelijkmatig gespreid zijn.

cartoon meisjes neus

Stap 3: de neus

Plaats een kleine stip of een eenvoudig gebogen lijntje iets lager tussen de ogen voor de neus.

cartoon meisjes mond

Stap 4: de mond

Teken een licht gebogen lijn onder de neus om de mond te vertegenwoordigen. Je kunt de uiteinden van deze lijn lichtjes naar boven laten wijzen voor een glimlachend effect.

cartoon meisjes oren

Stap 5: de oren

Teken aan beide zijden van het hoofd halve cirkelvormige vormen voor de oren. Ze moeten zich ongeveer op dezelfde hoogte bevinden als de ogen, iets lager.

cartoon meisjes haar

Stap 6: het haar

Begin bovenop het hoofd en teken een eenvoudige haarlijn. Vanaf daar kun je golven, krullen of steil haar toevoegen, afhankelijk van de gewenste stijl. Zorg ervoor dat het haar aan de zijkanten van het hoofd naar beneden valt en beslis hoe lang of kort je het haar wilt hebben.

cartoon meisjes_ nek schouders.

Stap 7: de nek en schouders

Voeg twee eenvoudige lijnen toe aan de onderkant van het hoofd, die eerst naar beneden gaan en daarna opzij uitwaaieren voor de nek en schouders.

cartoon meisjes details

Stap 8: details

Voeg details toe zoals wenkbrauwen boven de ogen, wimpers die uit de bovenste oogleden steken, en eventuele andere details die je wilt toevoegen zoals sieraden of accessoires.

Stap 9: afronden

Zodra je tevreden bent met je schets, ga je over de definitieve lijnen met een finelinerom ze te benadrukken. Gum daarna de voorlopige schetslijnen uit.

En voilà! Je hebt nu een eenvoudig cartoon meisje getekend. Met oefening kun je meer details en variaties toevoegen om je eigen unieke stijl te creëren.

Verschillende stijlen en karakters cartoon meisjes

Hieronder kun je voorbeelden bekijken van cartoon meisjes in verschillende stijlen en karakters. Ter inspiratie om na te maken, gewoon leuk om  naar te kijken of om te gebruiken bijvoorbeeld als achtergrond op je telefoon of een uitnodiging. De plaatjes zijn gegenereerd met behulp van AI. Lijk het je leuk om dit zelf uit te proberen? Op mijn nieuwe site heb ik een handleiding staan hoe je dat doet:  Cartoon meisjes maken met AI-tools.

Cartoon meisjes bff

cartoon meisjes bff cartoon meisjes bff 2 cartoon meisjes bff 3 cartoon meisjes bff 4 cartoon meisjes bff 5 cartoon meisjes bff 6

Cartoon meisjes blond

cartoon meisjes blond cartoon meisjes blond 2 cartoon meisjes blond 3 cartoon meisjes blond 4 cartoon meisjes blond 5 cartoon meisjes blond 6

Cartoon meisjes bruin haar

cartoon_meisjes_bruin_haar cartoon_meisjes_bruin_haar 2 cartoon_meisjes_bruin_haar 3   cartoon_meisjes_bruin_haar 6 cartoon_meisjes_bruin_haar 7 cartoon_meisjes_bruin_haar 8

Cartoon meisjes schets

cartoon meisjes schets cartoon meisjes schets 2 cartoon meisjes schets 3 cartoon meisjes schets 4 cartoon meisjes schets 5 cartoon meisjes schets 6

Meer tips

Wil je nog meer tips voor het zelf tekenen van cartoon meisjes? Neem dan eens een kijkje op de blog van Els, een blogvriendin van mij. Zij heeft drie handige blogposts geschreven over dit onderwerp:

Cartoon meisjes tekenen 1, de basis en variaties

Cartoon meisjes tekenen 2, level up

Cartoon meisjes tekenen 3, complete meisjes

Heb je liever een boek om uit na te tekenen? Op bol.com kun je allerlei leuke en gave boeken vinden, zelf heb ik bijvoorbeeld het boek over Chibi’s tekenen:

Bekijk leuke tekenboeken

Nog meer cartoon meisjes voorbeelden

kawaii cartoon meisje kawaii cartoon meisje 2 kawaii cartoon meisje 3 kawaii cartoon meisje 4 kawaii cartoon meisje 5 kawaii cartoon meisje 6 kawaii cartoon meisje 7

Tekenen is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en even helemaal aanwezig te zijn in het moment. Het creëren van cartoon meisjes is niet alleen leuk, maar het kan ook een uitgelezen kans zijn om te verbinden met je kind(eren) of gewoon wat tijd voor jezelf te nemen. Zoals je hebt gezien is het niet moeilijk om te beginnen. Met de juiste, simpele materialen, wat geduld en oefening, kun je je eigen unieke stijl ontwikkelen en prachtige kunstwerken creëren. Of je nu geïnspireerd bent door de voorbeelden die ik heb gedeeld of dat je enthousiast bent geworden om AI-tools te verkennen, ik hoop dat het tekenen van cartoon meisjes je vreugde en ontspanning zal brengen. Dus pak je potloden en begin vandaag nog met je tekenavontuur. Have fun!

 

Bewaar op Pinterest:

cartoon meisjes tekenen pinterest


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: