2 september 2012

Recept Schotse pannenkoeken

In het weekend maak ik vaak Schotse pannenkoekjes voor mijn mannen. Het Schotse eraan is dat je de pannenkoekjes eet met boter en jam in plaats van met stroop of suiker, maar wij eten ze eigenlijk toch altijd met dat laatste..

Het is een heel makkelijk recept en ik heb de ingrediënten vrijwel altijd in huis. De pannenkoekjes zijn ook altijd een hit bij bijvoorbeeld een (paas)ontbijt of een picknick van school. Ze zijn heel klein en dus heel geschikt om uit de delen bij zulke gelegenheden. Ze zijn ook lekker zonder beleg.

Voor de Schotse pannenkoeken heb je nodig:
- 110 gram bloem
- halve theelepel zuiveringszout (je kun ook 115 gram zelfrijzend bakmeel met een beetje zout gebruiken, ipv bloem en zuiveringszout)
- 150 ml melk
- 1 ei
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel stroop

- een kom
- een maatbeker
- grote koekenpan

Zo maak je het:
Doe de bloem en het zuiveringszout in de kom en meng het. Doe de rest van de ingrediënten in de maatbeker en mix het goed door elkaar met een lepel. Zet dan de koekenpan op het gas, op hoog vuur zodat hij goed warm wordt. Doe de natte en droge ingrediënten bij elkaar en roer goed tot je een glad beslag heb. Als het goed is, is de pan inmiddels warm. Je hoeft geen olie of boter in de pan te doen. Draai het gas iets lager en bak de pannenkoekjes van 1 eetlepel beslag.


Als je bubbeltjes ziet kun je ze omdraaien. Nog 1 minuutje bakken en ze zijn klaar!


Ik bak er 7 per keer en er is genoeg beslag om dat 4 keer te doen, dus 28 pannenkoekjes. Dit is nog maar net genoeg voor mijn gezin, we eten allemaal een portie van 7 als ontbijt, maar we zouden nog wel meer op kunnen.

Eet smakelijk!


Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint