14 oktober 2012

Windweek

Zooo, de windweek duurde twee weken in plaats van één week. Niet omdat we zoveel windactiviteiten hadden, maar gewoon omdat het drukke weken waren.

Tijdens onze themaweek over wind hebben we lintvliegers gemaakt, boekjes gelezen, windknutsels gemaakt en een mindmap over wind. 

Lintvliegers van babyspeeltjes

Ik vond de windweek juist lastiger dan de andere weken, omdat we niet echt windspeelgoed hebben, behalve een molentje. Die heb ik er wel bij gepakt en Mack en Ewan hebben daar ook mee gespeeld. In de loop van afgelopen week heb ik twee lintvliegers gemaakt, geïnspireerd door deze post. Houten gordijnringen hadden we helaas niet liggen, maar twee babyspeeltjes die ik eigenlijk al had weggelegd kwamen nu goed van pas.


Boekjes met het thema wind

Verder hebben we vooral boekjes gelezen met thema wind.


Windknutsels

Er stonden ook nog drie windknutsel op het programma, maar dat is er niet echt van gekomen. Het enige knutselwerk wat we afgemaakt hebben, is een draadtelefoon van conservenblikken geworden, terwijl een windbel de bedoeling was. Maar dat was wel iets wat ik toch een keer wilde maken dus het was niet zo heel erg. De gaatjes is de blikken heb ik gemaakt met een schroef en een hamer. Dit andere knutselwerkje is niet verder gekomen dan twee beschilderde wc-rollen en aan dit project zijn we niet eens toegekomen. O ja en ik heb een windmolen gebouwd met (mijn oude) K'nex :)

Mindmap

Vandaag hebben Ewan en ik nog een mindmap gemaakt over wind en aan de hand daarvan wat YouTube-filmpjes gekeken. We hebben het erover gehad dat de wind onzichtbaar is, maar dat je hem wel voelt. Dit was zijn favoriete filmpje :)


De paddenstoelenweek slaan we even over/verplaatsen we, want komende week is het herfstvakantie en dan vind ik het leuker om de boerderijweek te doen.Meer speelideeën

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


1 opmerking:

  1. Zozo, dat je voor zijn favoriete filmpje een ander nodig had ;-). Blijft toch een boeiend gegeven voor die jongen, dat je zomaar over die vorm van wind mag praten en er zelfs naar kunt kijken. Nu hij zijn eigen laptop heeft zal hij hem wel een linkje op zijn bureaublad geven?

    BeantwoordenVerwijderen