Soms heb ik gewoon geen zin in boterhammen. Ik vind het heerlijk om tussen de middag lekker vers brood van onze bakker met lekkere vleeswaren van onze slager te eten. Mack is ook echt dol op dat brood op ieder moment van de dag:D Dit is ook meestal onze lunch, maar soms heb ik geen tijd (of zin) om alles vers te halen. Dus dan komen de alternatieven op tafel.

Picknicklunch
Maak een picknick van je lunch. Gewoon in de huiskamer (of een andere kamer in huis). Bereid de lunch voor in de keuken alsof je een picknick inpakt (bijvoorbeeld gesmeerde broodjes, pakjes drinken, een extra snack en wat gesneden fruit) en leg een groot kleed neer. Perfect voor een woensdagmiddag of een lange, regenachtige of koude dag in de vakantie.

Tortillas

Tortillas zijn echt heel handig om altijd op voorraad te hebben. Ze blijven een tijd goed en bieden dus uitkomst als je brood (ook uit de vriezer) helemaal op is. Ewan noemt ze ook pannenkoeken en eet ze rustig zonder iets erop op. Maar meestal maak ik voor hem een ham/kaas (volkoren)tortilla met een beetje mayonaise en ketchup. Even in de koekenpan bakken aan twee kanten en in zes stukken snijden. Voor mezelf maak ik meestal een ui/cheddar-variant. Een ui in ringen snijden en even bakken (je kunt ook rauwe ui gebruiken als je weinig tijd hebt), de tortilla besmeren met mayonaise en mosterd en vullen met de kaas en ui. Of bedenk je eigen variant en vul de tortilla bijvoorbeeld met meer groenten. Alleen met kaas en even in de magnetron kan ook. Het is bij ons in ieder geval een favoriet en we eten dit zeker één keer per week.

Knakworstjes
Brood van één of twee dagen oud is snel lekkerder te maken door een blik knakworstjes open te trekken en op te warmen. Ook altijd goed om een grijze dag op te vrolijken. Of voor een woensdagmiddag. Of op vrijdag omdat het bijna weekend is. Eigenlijk vind ik het altijd een goed moment voor knakworstjes 😉

Tosti’s
Ik heb al eerder mijn tosti-tips gegeven. Een tosti is nog redelijk gezond en ook een fijne manier om wat ouder brood lekkerder te maken.

Cupcakebakjes

In cupcakebakjes wordt alles leuker! Bovendien kun je bij deze lunch mooi wat extra vitaminen naar binnen werken bij je kinderen. Ideeën voor in de bakjes: Stukjes fruit, bijvoorbeeld appel (met rozijntjes), banaan, druiven, manderijnenpartjes, aardbei, meloen, etc. Stukjes groente, bijvoorbeeld komkommer, wortel, snoeptomaatjes, etc. Een boterham in kleine stukjes, pepsels, plakje worst, chips, mini marshmallows, chocola:P Gewoon even kijken wat je in huis hebt en er wat leuks van maken!
Je kunt ook een cupcaketray (Pinterest) gebruiken.

Uit eten
Wat ook erg leuk kan zijn is om buiten de deur te lunchen. Wij eten regelmatig een broodje bij Broodje & zo en daar zijn kinderen altijd welkom. Maar een restaurant wat op dit tijdstip al open is, is vaak erg rustig en daarom kun je er ook goed met kinderen naar toe, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen dat ze te veel overlast veroorzaken voor de andere gasten. Ik ben al tijden van plan om een keer met m’n jongens te lunchen bij onze Chinees.

Eten halen
Op baaldagen halen we ook wel eens patat tussen de middag :O Niet zo gezond natuurlijk, maar wel lekker en leuk 😀

Hoe vrolijken jullie de lunch op?

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: