De watermuur staat al zo lang op mijn to-do-lijst, deze zomer móest het er van komen. En ik kon hem gelijk mooi koppelen aan een opdracht van de Mama Challenge 2015; doe een wateractiviteit met je kind.

We hebben helaas geen hek of schutting waar je de onderdelen met tie rips aan vast kunt maken, dat zou wel makkelijk zijn geweest. Toen we vorige week bij de Praxis waren, kochten we daar een stuk zachtboard voor een weinig. Niet super duurzaam, maar aangezien de zomer ook al bijna voorbij is en het om een experiment ging, was het goed genoeg. Ook kochten we een goedkope tuinslang om in stukken te knippen. O ja en een rol waterbestendig tape. Verder had ik wat lege flesjes en melkpakken verzameld.

Verder heb ik een schaar, snoeischaartje en tacker gebruikt.

Ik begon met het openknippen van de flessen en melkpakken. Dit vond ik het makkelijkst gaan met de snoeischaar. Dat zorgde wel voor rafelige randen, dus die heb ik nog even netjes gemaakt met een gewone schaar.

Daarna heb ik de stukjes slang vastgemaakt met het tape. Voor de verbinding tussen het melkpak en de slang heb ik een koppelstukje gebruikt, dat bij de slang zat. Vervolgens heb ik de flessen met de tacker op het zachtboard geniet. Zoals je kunt zien op de foto was ik van plan om er nog wat naast te maken ;P

Maar we besloten eerst even te testen. Het ding bleek hartstikke lek bij de eerste aansluiting, maar het water liep er toch nog wel leuk door. Alleen kon het de aandacht van mijn jongens niet echt vasthouden :S Vandaar dat ik er ook nog niet aan toe ben gekomen om hem uit te breiden. Voor Mack hangt het bovenste pak ook eigenlijk iets te hoog.

Best jammer dat iets waar ik me zo lang op had verheugd om te maken, uiteindelijk tamelijk tegenviel. Misschien maak ik er nog baantje naast, maar misschien ook niet. Hebben jullie wel eens een watermuur gemaakt? Vonden jullie kinderen het wel leuk?

Deze mama’s deden ook een wateractiviteit met hun kind(eren):
Marjon vulde een babybad met waterballonnen
Janske ging naar een speeltuin met een zwembadje
Ellen liet speelgoed uit ijs bevrijden
Angela deed een gewaagde zwemactiviteit
Joyce speelde met water en ijsklontjes
Lieke ging samen met haar baby voor het eerst buiten in een badje
Marije liet haar kinderen verven met water
Malou ging ook lekker zwemmen met haar baby
Linda maakte zelf bellenblaas
Josan liet haar dochters snoephappen
Marjolein liet haar kinderen spelen bij het waterland van het Boerhaave museum
Marijke heeft een paar ideeën om met water te spelen

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: