24 augustus 2015

MC15 Doe een wateractiviteit met je kind - de watermuur

De watermuur staat al zo lang op mijn to-do-lijst, deze zomer móest het er van komen. En ik kon hem gelijk mooi koppelen aan een opdracht van de Mama Challenge 2015; doe een wateractiviteit met je kind.
We hebben helaas geen hek of schutting waar je de onderdelen met tie rips aan vast kunt maken, dat zou wel makkelijk zijn geweest. Toen we vorige week bij de Praxis waren, kochten we daar een stuk zachtboard voor een weinig. Niet super duurzaam, maar aangezien de zomer ook al bijna voorbij is en het om een experiment ging, was het goed genoeg. Ook kochten we een goedkope tuinslang om in stukken te knippen. O ja en een rol waterbestendig tape. Verder had ik wat lege flesjes en melkpakken verzameld.

Verder heb ik een schaar, snoeischaartje en tacker gebruikt.

Ik begon met het openknippen van de flessen en melkpakken. Dit vond ik het makkelijkst gaan met de snoeischaar. Dat zorgde wel voor rafelige randen, dus die heb ik nog even netjes gemaakt met een gewone schaar.


Daarna heb ik de stukjes slang vastgemaakt met het tape. Voor de verbinding tussen het melkpak en de slang heb ik een koppelstukje gebruikt, dat bij de slang zat. Vervolgens heb ik de flessen met de tacker op het zachtboard geniet. Zoals je kunt zien op de foto was ik van plan om er nog wat naast te maken ;P


Maar we besloten eerst even te testen. Het ding bleek hartstikke lek bij de eerste aansluiting, maar het water liep er toch nog wel leuk door. Alleen kon het de aandacht van mijn jongens niet echt vasthouden :S Vandaar dat ik er ook nog niet aan toe ben gekomen om hem uit te breiden. Voor Mack hangt het bovenste pak ook eigenlijk iets te hoog.


Best jammer dat iets waar ik me zo lang op had verheugd om te maken, uiteindelijk tamelijk tegenviel. Misschien maak ik er nog baantje naast, maar misschien ook niet. Hebben jullie wel eens een watermuur gemaakt? Vonden jullie kinderen het wel leuk?

Deze mama's deden ook een wateractiviteit met hun kind(eren):
Marjon vulde een babybad met waterballonnen
Janske ging naar een speeltuin met een zwembadje
Ellen liet speelgoed uit ijs bevrijden
Angela deed een gewaagde zwemactiviteit
Joyce speelde met water en ijsklontjes
Lieke ging samen met haar baby voor het eerst buiten in een badje
Marije liet haar kinderen verven met water
Malou ging ook lekker zwemmen met haar baby
Linda maakte zelf bellenblaas
Josan liet haar dochters snoephappen
Marjolein liet haar kinderen spelen bij het waterland van het Boerhaave museum
Marijke heeft een paar ideeën om met water te spelen

Volg mij op FacebookInstagram en/of Bloglovin'

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat hij nog te simpel is om er lang vermaak van te krijgen. Je zou eigenlijk iets van beweging erin moeten verwerken... een klepje wat open gaat door de kracht van het water... water wat naar verschillende kanten kan stromen en bakken of potjes eronder... evt. een wedstrijd effect welke bak is het eerste vol...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede ideeën! Later had ik er nog een emmertje onder gezet, maar ik denk dat ik voor het wedstrijdeffect ga! Als het nog mooi weer wordt ;)

   Verwijderen
 2. Waar dient zo'n watermuur voor? Is het voor de kinderen om mee te spelen? Ik kende dit helemaal niet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

SintSint