4 november 2015

Vintage tea party deel 4 - Entertainment

In februari werd ik 30 en vond ik het leuk om wat extra's te doen met mijn verjaardag. Mijn oudste zus opperde het idee van een Vintage Tea Party en dat vond ik ook een heel leuk idee. Ondanks dat het al weer een paar maanden geleden is, vind ik het toch nog wel leuk om mijn verjaardag met jullie te delen. Vorige keren schreef ik al over de voorbereiding en uitnodigingen, de decoraties en recepten en cocktails. In dit laatste deel komt het entertainment aan bod.

Haar en make-up bij binnenkomst

Alhoewel er op de uitnodiging als dress code 'vintage chic' stond en één van mijn gasten speciaal haar make-up en haar bij een kapper had laten doen en de meeste anderen ook al chic kwamen opdagen, was toch één van de onderdelen van mijn feest dat je je haar en make-up kon laten doen. Nu was dit voor mij makkelijk te realiseren aangezien twee van mijn zussen een visagie-opleiding afgerond hebben en één gespecialiseerd is in vintage haar. Maar herinner je je de optutsessies van vroeger voor een schoolfeest nog? De voorpret was vaak minstens zo leuk als het feest zelf. Dat kun je terughalen door je feest hier ook mee te laten beginnen. Het zorgt voor een hele relaxte manier van binnenkomen, geen probleem als er iemand wat later is (die poepluiers gebeuren altijd precies als je weg wilt) en je hoeft alleen maar je mooiste jurk aan te doen en kunt vertrekken (geen kind aan je been tijdens het aanbrengen van je eyeliner of zenuwachtig gedoe om de hete krultang). Ondertussen alvast een leuk muziekje op de achtergrond, lekker bijkletsen en genieten van de champagne bij binnenkomst.Achtergrondmuziek/clips

Over de muziek gesproken; speciaal voor mijn verjaardagsfeest stelde ik deze YouTube-playlist samen met mijn favoriete oude nummers. Deze speelde ik af op de TV, waardoor we niet alleen toepasselijke achtergrondmuziek hadden, maar ook coole beelden. Met onder andere The Monkees, Elvis, Frankie Valli and The Four Seasons, Tom Jones en Jerry Lee Lewis.  Dansen - Sex Kitten Stroll

Tijdens mijn feest hebben we ook de 'Sex Kitten Stroll' geleerd. Dit is een soort line dance die je goed kunt doen op Rock and Roll muziek. Geen mannelijke danspartner nodig, dus dat is handig voor een ladies only feest ;) In onderstaande video wordt deze dans uitgelegd:


Nog meer ideeën en foto's

Andere leuke dingen die je op een Vintage Tea Party kunt doen, naast lekker eten en drinken natuurlijk, zijn Singstar of karaoke, oude nummers raden of een quiz met vragen over dingen uit de jaren 50 of 60. Vergeet niet om een groepsfoto te maken!

Wij hebben ons in ieder geval uitstekend vermaakt. Hier nog wat foto's:Wat was jouw leukste verjaardag ooit?

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Pinterestafbeelding:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint