1 november 2015

Handleiding: een geheime lange Pinterest-afbeelding toevoegen

Sinds een paar weken ben ik bezig met het optimaliseren van mijn blogberichten. Eén van de dingen die ik aan het doen ben, is het verbeteren van mijn afbeeldingen voor Pinterest. Misschien heb je mijn extra lange Pinterest-afbeeldingen al langs zien komen. In deze post leg ik uit hoe je een 'geheime' afbeelding toevoegt aan je blogpost.

Geheime Pinterest-afbeelding

De afbeelding is niet echt geheim, maar verborgen, doordat je de zichtbaarheid uitzet. Dit is handig voor hoge Pinterest-afbeeldingen, die veel meer opvallen op Pinterest-borden, maar die raar staan in je gewone bericht. Het is heel simpel, je hoeft alleen een klein stukje HTML-code om de afbeelding heen te zetten. Als het bericht wordt weergegeven in de browser zie je er niets van, maar zodra je lezer op de pin-knop drukt, staat je lange Pinterest-afbeelding ertussen.

De afbeelding en div-tag toevoegen

Eerst moet je natuurlijk de lange afbeelding maken. Gebruik hiervoor een bewerkingsprogramma, zoals Photoshop of Paint.net. Maak de afbeelding 230 pixels breed en zo hoog als nodig is voor bijvoorbeeld alle foto's uit je post. Upload de foto dan naar je blog en zet hem onderaan je blogpost (origineel formaat). Ik zet altijd de tekst "Pinterest-afbeelding" voor de foto, mocht de afbeelding toch zichtbaar zijn (dit gebeurt in sommige readers), dan weet je lezer waar de afbeelding voor bedoeld is.

Zorg dan dat je in de HTML-modus zit en zoek de zojuist toegevoegde afbeelding op. Plaats dan voor de afbeelding dit stukje HTML-code: <div style="display:none;"> en achter de afbeelding </div>. Als het goed is ziet je code er dan zo uit:

<div style="display:none;">Pinterest-afbeelding: <img src="naamafbeelding.jpg"/></div>

NB in de img-tag zal waarschijnlijk meer staan dan alleen "src=", maar dat is niet erg.

Dat is het al!

Tips

- Vaak is de afbeelding klikbaar en staat er ook nog <a></a> met attributen (bijvoorbeeld "href") omheen. Die kun je ook gewoon in de "div" zetten.

- Waarschijnlijk wil je dit nu bij al je blogposts doen (ik wel), maar dat is wel veel werk. Zorg er dan in ieder geval voor dat je dit vanaf nu bij al je nieuwe posts doet en ga ook aan de slag met je 10 populairste posts, je eigen 10 favorieten en je laatste 10 posts. Als je klaar bent met deze optimalisatie heb je gelijk weer een reden om deze berichten nog een keer te delen ;)

Gebruik jij Pinterest? Laat hieronder je account achter, dan ga ik je volgen :)

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'