29 januari 2016

Minecraft-feestje deel 3: verjaardag thuis (feesttafel, versieringen en spelletjes)

Ewan wilde voor zijn zevende verjaardag graag vieren in Minecraft-stijl. Dat vond ik hartstikke leuk om voor te bereiden. Zijn traktaties op school waren Minecraft, ik versierde het huis met wat Minecraft-elementen en alhoewel we voor zijn kinderfeestje naar KidzCity zijn geweest, hebben we eerst nog taart gemaakt en gegeten op de Minecraft-manier. Ook de goodiebags waren in stijl. De feesttafel op zijn echte verjaardag was ook weer met Minecraft-dingen en we hebben toen ook nog wat Minecraft-spelletjes gedaan. 


Vandaag deel 3: zijn echte verjaardag thuis.Ewan met een paar van z'n cadeaus: een 'echt' Steve-hoofd en een 'echt' ijzeren zwaard, bij een crafting table.


Minecraft decoraties

Bij de webwinkel waar we zijn cadeaus bestelden, heb ik gelijk wat ballonnen en papieren creeper zakjes voor de goodie bags meebesteld. Naast de ballonnen had ik nog wat andere Minecraft verjaardag versieringen: 

Minecraft verjaardag versiering: Nether portal en fakkels

Van de deur naar de speelkamer had ik een nether portal gemaakt, door slierten paars en zwart crêpe papier op te hangen.

De fakkels heb ik zelf in elkaar geknutseld, met behulp van deze Minecraft torch printable. Ik gebruikte wat steviger papier, dat werkt echt zoveel fijner. Je zou er zelfs nog een waxinelichtje op batterijen in kunnen plakken, dan wordt het nog cooler.Ramen

Op de ramen had ik kleine vierkantjes geplakt van wit tape (Action), trapsgewijs, zoals bij deze pin:


Hierdoor werden het echte Minecraft-ramen.

Feesttafel in Minecraft-stijl

De feesttafel had ik voor mijn doen vrij simpel gehouden, maar ik vond hem wel goed in Minecraft-stijl. Bakjes met Minecraft-voedsel

Op de tafel stonden zeven bakjes met eten dat ook in Minecraft voorkomt, namelijk:
- Sticks: zoute stokjes
- Cookies: chocolate chip cookies
- Redstone: Haribo aardbeien
- Slimeballs: groene druiven (als er kleine kinderen op de verjaardag zijn, snij ze dan doormidden!)
- Carrots: kleine, rauwe worteltjes
- Baked potatoes: chips
- TNT: Rode snoepveters en dropveters (lees hier hoe je daar TNT van maakt).

Achter de bakjes stonden fotolijstjes met de items om de link met Minecraft duidelijker te maken. Ik kocht deze lijstjes bij de Action, formaat 13*18 cm.

Download Minecraft PrintableMinecraft-taart

Natuurlijk mocht de echte Minecraft-taart niet ontbreken.

Eetbare grasblokken

Voor de eetbare grasblokken bakte ik een vrije hoge brownie, sneed deze in vierkante stukken, smeerde de bovenkant in met Nutella en dipte deze plakkerige kant in groene sprinkles die ik bij de Xenos had gekocht. Snel en makkelijk, alhoewel je met een kant-en-klare chocoladecake nog sneller klaar bent.


Minecraft spelletjes

Omdat wij een grote familie hebben en Ewan nog wat vriendjes buiten school heeft, zorg ik ook altijd voor een spelletjes feestje op zijn verjaardag thuis. Zo houden we het kinderpartijtje echt voor de kinderen van school en wordt het niet één grote groep met (wilde) jongens (en wat meisjes).

Deze Minecraft spelletjes zijn nagenoeg gratis om voor te bereiden en te spelen; het materiaal heb je waarschijnlijk toch al in huis. En, wellicht een pluspunt, deze Minecraft spelletjes spelen de kinderen zonder schermen!

Varkentje Prik

Eén van de spelletjes was Varkentje Prik, een variatie op het vaak op een spelletjes verjaardag aanwezige Ezeltje Prik, maar in Minecraft heb je geen ezels. Ik zocht gewoon een Minecraft foto van een Minecraft-varken, printte deze liggend op een A4-tje en lamineerde dit. Via Google vond ik ook nog een mooie varkensstaart, deze printte en lamineerde ik ook. Het staartje knipte ik uit en met wat dubbelzijdig tape op de achterkant kon het spel gespeeld worden. In plaats van een blinddoek gebruikten we het Steve-hoofd achterstevoren, zo konden de kinderen niets zien.Zwaarden en pikhouwelen van karton

De kinderen mochten ook hun eigen zwaard of pikhouweel knutselen. Hiervoor gebruikte we een grote, opengevouwen, kartonnen doos en deze printables; zwaard en pikhouweel als sjabloon. Dit idee was in de praktijk trouwens wat minder geslaagd, het was te zwaar voor de kinderen om het karton uit te knippen, dus uiteindelijk heeft Kevin alles uit moeten snijden met een stanleymes. Dit ging lastig (zigzag-randjes!) en duurde daardoor lang.Minecraft-taart craften

Eén van de Minecraft spelletjes was weer het craften van een echt Minecraft taart. Dit craften weer op dezelfde manier als bij het Minecraft kinderfeestje. Alleen had ik de kaartjes nu binnen verstopt, omdat het weer helaas een stuk slechter was. Maar de kinderen vonden het weer erg leuk.

Dit was het laatste deel van de Minecraft-feest-berichten. De andere berichten (en printables) kun je hier vinden:


Heb jij een Minecraft-fan in huis?

Voor het maken van de printables heb ik afbeeldingen gebruikt van Minecraft Gamepedia , onder de licentie CC BY-NC-SA 3.0. Minecraft is natuurlijk van Mojang.Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Pinterestafbeelding minecraft verjaardag pinterestfree minecraft printable - party table decorations

Als je dit bericht gaat bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!
minecraft feesttafel gratis printable

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten