Toen ik twee weken geleden aan het inpakken was voor onze vakantie naar Tenerife, bedacht ik me dat we nog bagagelabels nodig hadden. Dus ik ben achter de laptop gekropen en heb snel deze labels ontworpen. Nu we weer terug zijn (het was heerlijk, binnenkort meer over de vakantie zelf) heb ik tijd om ze met jullie te delen. Dus zoek je nog een paar leuke labels voor aan je koffer, die je zelf kunt printen? Dan heb je ze nu wellicht gevonden!


Twee varianten

Ik maakte twee varianten; vier met waterverfillustraties die ik een paar weken geleden tijdens een creatieve bui maakte en later digitaliseerde en vier met de MizFlurry-bloemetjes:


 

Zo maak je er echte labels van

1. Download de PDF-bestanden.

2. Print en knip ze uit (vier lange stroken) en vouw ze dubbel. Je kunt ze zelf beschrijven, zoals ik bij de eerste testversie deed, maar je kunt ze natuurlijk ook al op de computer invullen (met behulp van een fotobewerkingsprogramma bijvoorbeeld). Dan hoef je niet steeds het adres weer op te schrijven.

3. Lamineer de labels om ze te beschermen tegen vocht en water. Ik had de labels op extra dik papier geprint, om ze wat steviger te maken, maar als je gaat lamineren is dan helemaal niet nodig. Sterker nog, mijn lamineermachine begon er helemaal van te piepen, omdat ze dubbelgevouwen wel erg dik werden, maar ze kwamen er toch goed uit.

Heb je geen lamineermachine dan kun je nog in de weer gaan met plakband. (Of overwegen om er een te bestellen, ze zijn redelijk geprijsd en ik heb er erg veel plezier van, ook bij het voorbereiden van feestjes, het maken van een dagschema en zelfgemaakte spelletjes. Ik heb er één van GBC.)

4. Knip de labels uit en maak er een gaatje in met een perforator.

Dit waren ze uiteindelijk allemaal. Ik heb ze aan de tassen en koffers bevestigd met een stukje (bind)touw en een paar stevige knopen.

Veel plezier ermee en een fijne vakantie!

Is er ook behoefte aan een jongensvariant?


Meer downloads

Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagram of Pinterest