Een pin om zelf ijskoffie te maken stond al heel lang op mijn lijstje. En alhoewel de zomer bijna is afgelopen, wordt het de komende dagen nog mooi weer dus ik besloot hem toch gewoon lekker nog te testen, ook al is het bijna herfst.

De Pin

Ik ging op zoek naar een pin voor ijskoffie met ingrediënten die ik in huis had en dat waren er eerlijk gezegd niet zoveel. Natuurlijk wel koffie, halfvolle melk en suiker, maar geen speciale dingen zoals volle of gecondenseerde melk of bananenijs. De recepten waarbij je gewoon wat ijsklontjes bij je koffie moest flikkeren, heb ik ook links laten liggen. Dat heb ik een keer geprobeerd en vond ik niet zo’n succes.

Maar deze pin met het recept voor ijskoffie van madebyellen.com leek me wel wat. Ik verwachtte een lekkere ijskoffie, door de bereidingswijze (koffie invriezen) en de combinatie van ingrediënten. Wel hoop ik dat mijn blender sterk genoeg is om de koffieklontjes fijn te malen. Mijn eerdere ervaringen met het crushen van ijsblokjes waren namelijk niet zo denderend (kapotte staafmixer anyone?)

 

On the go go

Eerst maar eens even alles bij elkaar zoeken. Zoals gezegd waren de koffie en melk geen probleem en ik dacht dat ik nog een flesje karamelsiroop had staan. Maar tijdens een ijverige opruimsessie in de keuken heb ik dat waarschijnlijk weggegooid. Jammer. In het recept zit verder geen suiker, dus ik besloot om de siroop te vervangen door suiker.

Helaas hebben we sinds een half jaar ook geen espressomachine meer. De oude ging kapot en we mochten, tot we een nieuwe hadden, een ‘gewoon’ koffiezetapparaat van mijn ouders lenen. Dat beviel eigenlijk zo goed, dat we hem gehouden hebben (met toestemming hoor 😉 ). Dus ik heb gewoon twee sterke koppen koffie gezet.

Daarnaast heb je ook nog ijsblokjesvormpjes nodig. Nu heb ik die laatst gevonden bij het opruimen van de garage, dus dat was geen probleem. De benodigdheden op een foto (zonder de melk, want die wilde ik nog niet uit de koelkast halen voor de foto, aangezien de koffie eerst een paar uur in de vriezer moest):

De suiker roerde ik door de koffie, vóórdat ik het in de ijblokjesvormpjes goot. In een warme vloeistof lost dat beter op dan een koude en zo krijg je een gelijkmatige verdeling. Ik vulde er ook één met water, voor de gewone ijsklontjes, en zette ze in de vriezer. Dit was net voor de lunch, mijn plan was om de ijskoffie ’s avonds te maken, maar ik was even vergeten dat ik twee informatieavonden op school na elkaar had, van 19:00 tot 21:00 uur, en uiteindelijk heb ik gisteravond helemaal geen koffie op :(.
Maar vandaag is het prachtig weer, dus om half 11 haalde ik de koffie-ijsklontjes (en twee gewone) uit de vriezer en stopte ze in de blender. Omdat ik alleen was, heb ik de helft van de blokjes gebruikt en een half kopje melk. Deksel er op en blenden maar. Daar ging verrassend goed. Binnen korte tijd en zonder enge geluiden was mijn ijskoffie klaar!

Dus ik goot hem in het glas met de ijsklontjes en deed er zo’n leuk papieren rietje in.

Go go of no no?

Wat mij betreft een go. De koffie was lekker (had misschien iets zoeter gekund) en de structuur van de ijskoffie was precies goed. Heerlijk verfrissend op een warme dag en ik kon hem gewoon op het tafeltje laten staan en even weglopen terwijl Kate rondliep (dat doe ik met hete koffie nooit). Onderstaande foto is een paar minuten na het inschenken genomen, dan ziet hij er dus veel mooier uit.

Wil je deze ijskoffie ook maken? Hier is het recept.

Tips

– Laat de koffie even staan voor je hem serveert; zo krijg je een mooie schuimlaag.

– Dat papieren rietje ziet er leuk uit, maar wordt helemaal slap en drinkt niet echt lekker. Gebruik een plastic rietje, daar kun je ook beter mee roeren.

– De gewone ijsklontjes zijn niet per se nodig.

– Vast nog lekkerder met siroop erdoor.


Heb jij wel eens ijskoffie gemaakt?

Bewaar op Pinterest:
ijskoffie_zelf_maken_pinterestverfrissend drankje zomer pinterest

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Web Analytics