11 oktober 2016

DIY gouden vogelkooi

Ok deze DIY durf ik bijna geen DIY te noemen, omdat hij zo simpel is, maar het resultaat is zo leuk dat ik het toch met jullie wil delen. Afgelopen vrijdag hadden wij een groot verrassingsfeest voor mijn moeder en daarvoor maakte ik deze gouden vogelkooi. Lees snel verder waar we hem voor gebruikt hebben.


Gouden vogelkooi voor de enveloppen

Het thema was een beetje Gatsby, maar niet helemaal, want men hoefde niet in jaren '20 kledij te komen. Maar voor de versieringen hebben we ons wel laten inspireren door die tijd. Dit resulteerde in een kleurenpalet van zwart, wit en goud, plus veel glitters en veren. Op Pinterest kwamen we dit idee tegen voor alle enveloppen (met inhoud ;-)); een gouden en versierde vogelkooi. Dat vonden we een supergaaf idee. Daarnaast vult zo'n grote kooi de feest- of cadeautafel lekker.Op zoek naar een vogelkooi

Mijn eerste ingeving om een vogelkooi op de kop te tikken was een kringloopwinkel. Nu hebben wij op loopafstand aardig wat kringloopwinkels in de buurt zitten en die ben ik ook allemaal afgegaan, maar helaas zonder succes. Ik had de hoop al een beetje opgegeven tot we bij de Xenos kwamen voor bakjes en schaaltjes, die we ook nodig hadden voor het feest. Daar zagen we zo de perfecte vogelkooi (€15,-) staan! Alleen de kleur en stijl waren niet goed.Goud spuiten

Ik had al een paar spuitbussen met gouden verf (van de Action, 2 euro per stuk) in huis, om de onderkanten van zeven glazen borden goud te spuiten. Dit zouden later de borrelschalen worden. Dus dit was een kwestie van een grote kartonnen doos in de tuin leggen, daar de kooi opzetten en spuiten maar. Dit was het resultaat na één laag:Uiteindelijk heb ik twee lagen aangebracht, de lagen hoeven maar 10 minuten te drogen, en toen was hij mooi. Goocheltruc

Op het feest zelf hebben we nog een goocheltruc uitgevoerd met de kooi. Aan het eind van de avond haalde ik alle enveloppen uit de kooi en stopte ik mijn moeders nieuwe iPad er in. Doek over de kooi en een hele verraste moeder was het resultaat :)

Meer DIY's

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint