12 september 2017

Zo maak je een verjaardag decoratie welkomstbord

In dit bericht laat ik zien hoe je zelf een verjaardag decoratie welkomstbord kunt maken; een goedkope verjaardag versiering. Dit is een makkelijke en super leuke versiering voor de verjaardag van een kind. Of je maakt een welkomstbord voor een ander feest.

De letters kun je zelf schrijven met behulp van nepkalligrafie en voor de rest is het een kwestie van knippen, plakken en nog een keer knippen. Dit kun jij ook!  Snel aan de slag ;-P

diy welkomstbord verjaardag


Volgende week wordt Kate alweer 3 jaar! Deze week ben ik dus druk bezig met de voorbereidingen voor haar verjaardag. Zelf zat ik te denken aan een eenhoornfeestje, maar mevrouw wil weer Minnie Mouse. Het is haar feestje natuurlijk. Dus we zijn tot een compromis gekomen. Het wordt Minnie Mouse Regenboog thema. Kan ik toch lekker los gaan met mooie pastelkleuren. Gisteren heb ik dit welkomstbord gemaakt. Dit is echt een leuk en makkelijk project en weer eens wat anders dan een slinger (al komen die er natuurlijk ook). Omdat je het zelf maakt, kun je het helemaal aanpassen aan het thema dat je gekozen hebt.


Gerelateerde berichten

Zelf gekleurde popcorn maken
Grote strikkenslinger - makkelijk naaiproject voor beginners
DIY makkelijk en snel een strik maken (zonder te naaien)Benodigdheden welkomstbord verjaardag

- Wit papier
- Gekleurd karton (ik kocht deze vrolijke pastelkleuren van de week bij de Action)
- Potlood
- Gum
- Liniaal
- Fineliner (ik heb deze set Staedtler Pigment Liners* en voor dit project heb ik maat 0,3 gebruikt.)
- Schaar
- Plakstift
- Plakband

Zo maak je een welkomstbord

Je kunt de verschillende bordjes natuurlijk in allerlei vormen maken. In deze uitleg maak ik een bordje in de vorm van een banier. Het gekleurde karton dat ik gebruikte is een ander formaat dan A4. Het is dan handig om het karton even om te trekken op het witte A4-tje. Zo weet je zeker dat je tekst niet te groot wordt. 

Nepkalligrafie

Ik heb al veel geoefend met met brush pens, maar mijn kalligrafie-vaardigheden zijn nog steeds niet zo goed als ik zou willen. Gelukkig is er een andere techniek die ik beter beheers; het zogenaamde nepkalligrafie. Hier teken je de dikke lijnen er gewoon zelf bij. 

Begin met het tekenen van hulplijnen Gebruik hiervoor een liniaal en een potlood. Door gebruik te maken van deze lijnen worden al je letters even groot en schrijf je recht. Zorg voor lichte lijnen die je makkelijk uit kunt gummen. 


Schrijf het woord wat je op het bordje wilt hebben met potlood tussen de hulplijnen. Nu kun je zien of je goed uitkomt (omdat ik de banier later heb getekend en het een kort woord is, is het in dit geval niet zo belangrijk, maar deze stap kan een hoop frustratie schelen).


Trek nu het woord over met de fineliner.


Gum alle potloodlijnen om het woord heen weg.


Teken een lijntje naast alle lijnen die naar beneden gaan als je schrijft, zoals op de foto.


Kleur de dubbele lijnen nu in met de fineliner.


Krijg je de letters toch niet mooi strak, dan kun je natuurlijk ook een mooi lettertype zoeken en de teksten printen.

Banier maken

Nu kun je de banier om het woord heen tekenen. Begin met een rechthoek en dan aan beide zijden de vlaggetjes zoals op de foto. Doe dit weer eerst met potlood om te zien hoe je uitkomt.


Trek de potloodlijn weer over met de fineliner.


Gum de potloodlijnen weg en teken de schaduwstreepjes.


Knippen en plakken

Nu kun je de banier (of andere vorm) uitknippen. Probeer zo dicht mogelijk langs het buitenste randje te knippen, zodat je nog net wat zwart ziet (maar liever geen wit).


Smeer de achterkant in met lijm uit een plakstift. Probeer dit met zo min mogelijk 'klontjes' te doen, want die zie je anders later zitten.


Plak de banier op het karton en wrijf glad.


Knip het karton uit met overal ongeveer dezelfde rand.


Het welkomstbord

Plak alle bordjes op een lange stok of stang. Ik heb bijvoorbeeld de stang van een staande lamp gebruikt. Je kunt ook de stok van een parasol gebruiken of misschien heb je nog wel een latje hout liggen (die kun je in een bloempot of emmer steken). Het vastplakken heb ik met plakband gedaan (omgevouwen tot een rondje, zodat het dubbelzijdig plakt):Meer leuke verjaardagsfeestjes

Vintage Tea Party deel 3 - recepten en cocktails


Vintage Tea Party deel 3 - recepten en cocktails

Eerste verjaardag Kate: Sterrenthema met pastelkleuren


Eerste verjaardag Kate: Sterrenthema met pastelkleuren

Minnie Mouse verjaardag


Minnie Mouse verjaardagBekijk ook mijn andere feestideeën.

* Dit bericht bevat affiliate links. Dit betekent dat als je een product koopt via een van deze links, dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagram, of Pinterest.Bewaar op Pinterest:
welkomstbord verjaardag pinterestwelkomstbord verjaardag pinterestverjaardag decoratie welkomstbord pinterest

Handige printable met speelrecepten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en krijg toegang tot de exclusieve MizFlurry freebies pagina. Hier staan gratis printables die je niet gewoon op deze site kunt vinden. Bijvoorbeeld een handige download met veertien sensory play-recepten.

Dit is een printable waarin ik 14 speelrecepten van mijn blog heb verzameld. Het leek mij handig om ze allemaal op één plek te hebben. Als je ze uitprint en in de keuken bewaard hoef je niet steeds je tablet of telefoon te ontgrendelen én je hebt altijd snel een knutselidee (voor op een regenachtige dag) voor handen.

Het ene vel bevat recepten die eetbaar en geschikt zijn voor kleine kinderen, zoals een sensory bin, klei recept, eetbare verf, gekleurde spaghetti, peuterlijm, regenboogrijst, gekleurd zoutdeeg en gelatine. Op het andere vel kun je recepten en ideeën vinden voor grotere kinderen, namelijk voor slijm, cloud dough, bellenblaas, puffy paint, verf voor in bad en wit zoutdeeg.Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een link waarmee je -onder andere- deze handige printable kunt downloaden.


* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten