Vandaag, 31 oktober, is het eigenlijk pas echt Halloween. Wij vierden, zoals bijna heel Nederland aan mijn Facebook-feed te zien, het al afgelopen weekend. Waar we andere jaren meer voor random Halloween hapjes gingen, had ik dit keer besloten voor een echte, gezonde maaltijd met Halloween-thema te gaan.  Het werd Mexicaans en ik maakte Jack-o’-lantern-versies van gevulde paprika’s en wraps.

Halloween wraps met Jack-o’-lantern gezicht

Ik begon met de wraps. Deze kun je al eerder op de dag maken en in de koelkast bewaren. Het is heel simpel; uit een wrap snijd je (met bijvoorbeeld een aardappelmesje) een Halloween-gezicht. Hieronder zie je vier voorbeelden, maar als je op Jack-o’-lantern zoekt, kun je talloze voorbeelden vinden. Meestal zijn deze gezichten uit pompoenen gesneden en ze horen echt bij Halloween. Maar je kunt ze dus ook goed gebruiken voor Halloween hapjes.


herfst affirmatie kaartjes Voeg een vleugje herfstmagie toe aan de dag van je kind met deze unieke affirmatiekaartjes. Deze set van 30 kaartjes, verrijkt met retro waterverfillustraties, is dé manier om positiviteit en zelfvertrouwen te stimuleren. Bestel ze nu en download direct!


Je kunt de wraps vullen op allerlei manier. Neem voor de onderkant een hele wrap en beleg deze bijvoorbeeld met mayonaise, kaas en ham. Je kunt ook voor iets oranjes gaan, zoals pompoen, wortel of oranje kaas, dit geeft natuurlijk een nog leuker effect. Maar Ewan z’n lievelingstortilla’s zijn met alleen kaas en eventueel ham, dus ik had besloten om die te maken. Normaal gesproken bak ik de wraps aan beide kanten, maar dat was met de open gaten en de grootte niet zo handig. Dus we hebben ze aan één kant gebakken tot de kaas gesmolten was.

Serveer de Jack-o’-lantern wraps heel en snijd ze aan tafel in zes stukken of zo, zodat iedereen makkelijk een stuk kan pakken en opeten.

herfst affirmatie kaartjes Voeg een vleugje herfstmagie toe aan de dag van je kind met deze unieke affirmatiekaartjes. Deze set van 30 kaartjes, verrijkt met retro waterverfillustraties, is dé manier om positiviteit en zelfvertrouwen te stimuleren. Bestel ze nu en download direct!


Jack-o’-lantern paprika’s

Ingrediënten gevulde paprika’s

– Oranje paprika’s
– Geraspte kaas
Voor de vulling
– Knoflook
– Uien
– Gehakt
– Parika
– Tomatenpuree
– Gezeefde tomaten
– Kidneybeans
– Peper en zout
– Kruiden, bijvoorbeeld: chilipoeder, cayennepeper, paprikapoeder
Ik heb geen precieze aantallen van de ingrediënten gegeven, omdat dit erg afhankelijk is van het aantal personen waar je mee bent. Als je ruim voldoende vulling maakt, kun je deze ook nog op een wrap doen of op een broodje knakworst (chili dogs :D).
De vulling maak je als volgt:
Snij de knoflook in kleine stukjes en snipper de uien. Bak deze even aan in wat (olijf)olie tot de ui glazig is. Doe het gehakt erbij tot het bruin is. Nu kun je alvast wat kruiden toevoegen. Voeg daarna de paprika in stukjes toe. Als de paprika gaar is, voeg je de tomatenpuree toe en deze bak je ook even mee. Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten en kidneybeans toe. Nog even goed verwarmen en de chili is klaar. Eventueel kun je nu een mild gekruide lading (voor de kinderen) in een bakje apart houden en er nog wat extra kruiden aan toevoegen.

Jack-o’-lantern paprika’s

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s en snijd de bovenkant los. Snijd ook een stukje van de onderkant zodat de paprika’s stevig rechtop blijven staan. Niet te veel, want anders krijg je een gat en valt de vulling er doorheen. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten. Ik vond dit het handigst gaan door langs de rand van de paprika te snijden en vervolgens de zaadlijsten los te trekken. De pitjes spoel je makkelijk weg onder de kraan.

Daarna kun je voorzichtig met een aardappelmesje het gezicht uitsnijden. Maak de gaten niet al te groot.

Herhaal dit voor alle paprika’s die je hebt. Vet een ovenschaal of iets dergelijks in met een beetje olijfolie en plaats de paprika’s er rechtop in. Schep de vulling er in en strooi er wat geraspte kaas overheen. Zet het ‘dekseltje’ er weer op en zet de gevulde paprika’s 30 minuten in de oven.

 

En klaar is je Jack-o’-lantern paprika:

Ideeën voor bijgerechten

Naast bovenstaande gezonde Halloween hapjes hadden we (mijn moeder heeft me geholpen) ook een kaasdip en guacemole gemaakt. Plus nachos met zure room, sweet chili saus en verse koriander. En ook nog chili dogs met de rest van de vulling. Dit waren bolletjes met daarop een knakworstjes, een schep chili en geraspte kaas. Omdat we te weinig tijd hadden, is het helaas niet gelukt om de knakworstjes op afgehakte vingers te laten lijken, maar om in het Halloween-thema te blijven, kun je dat natuurlijk ook nog doen.

Vorig jaar maakte ik een doodshoofdsalade; deze had ook goed bij het Mexicaanse thema gepast.

Achteraf gezien was dit eten wel veel werk als je ook tien kinderen over de vloer hebt, oeps. En ik had voor het feestje niet zoveel vooruit kunnen werken als ik gehoopt had. De gevulde paprika’s zou je in principe ook al eerder kunnen maken, zodat je ze alleen maar hoeft af te bakken. Maar het was wel een hele lekkere en voedzame maaltijd.

Heb jij wel eens een Halloween hapje gemaakt?


Bewaar op Pinterest:
Ideeën voor gezonde Halloween hapjes met Mexicaans thema. Jack-o'-lantern wraps en gevulde paprika's.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

web statistics