8 november 2011

Cijfers leren met een stok kaarten

Naast de challenge hebben Ewan en ik ook nog wat anders gedaan. Het lijkt mij erg leuk om Ewan de cijfers spelenderwijs te leren aan de hand van een stok kaarten (al heb ik waarschijnlijk sneller succes als ik zijn Thomastreinen gebruik, maar we hebben helaas niet alle nummers t/m 10). Dus heb ik een soort spel bedacht. Het is een ontstaan terwijl we bezig waren, dus de foto's kloppen niet helemaal met de beschrijving, maar als we het nog een keer gaan spelen, zou ik het zo doen:)
Dit heb je nodig

- Stok kaarten
- Doosje rozijntjes (of andere kleine snoepjes)
- Cijfermagneten* (optioneel)

Ik heb heb de plaatjeskaarten (behalve de azen) uit het stok gehaald, zodat we de cijfers t/m 10 hadden. De aas is natuurlijk niet echt nummer 1, maar Ewan weet (dankzij Thomas) hoe nummer 1 er uit ziet en we hadden ook de magneten nog. Die magneten heb ik op een rij van 1 t/m 10 gelegd.Zo speel je het

Daarna vroeg ik hem de kaarten bij de bijbehorende nummers te leggen (even uitleggen dat de aas bij nummer 1 hoort). Dit hebben we samen gedaan en bij iedere nieuwe kaart heb ik het nummer gezegd dat er op stond. Toen hij alle kaarten had gesorteerd, heb ik hem de rozijntjes gegeven en gevraagd om op alle grote harten, ruiten, etc. een rozijntje te leggen.Toen hij daar mee klaar was, heb ik steeds een cijfermagneet aangewezen en vroeg ik hem welk nummer het was. Als hij het goed had, mocht hij de rozijntjes op eten. Als het het niet wist of het fout had, vroeg ik hem de rozijntjes te tellen en dan kwam hij alsnog op het juiste antwoord uit en mocht hij ze ook opeten. Daarna hebben we nog het getallenlied gezongen.Bekijk ook eens de overzichtspagina spelen en knutselen.


* Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via deze link dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten