Mega Floor Doodles oftwel een vloertekening maken, dat was de play challenge van vandaag. In eerste instantie dacht ik: wij hebben helaas geen rol papier, dus dat wordt lastig vandaag. Maar je kunt natuurlijk de achterkant van inpakpapier gebruiken en daar had ik nog een rol van liggen. Ewan moest vanochtend naar de peuterspeelzaal, maar na de lunch, toen Mack naar bed was, heb ik het opgezet. Vanaf het moment dat ik het papier op de grond plakte, had ik gelijk zijn aandacht. Allerlei soorten kleurtjes erbij; waskrijt (die Ewan steeds wasknijpers noemde:), potloden, stiften en we konden aan de gang. Ewan begon gelijk gebruik te maken van de grootte van het papier door een hele lange lijn te tekenen:

Na het tekenen van lange lijnen met verschillende kleuren stiften vroeg ik hem iets te tekenen, een gezicht bijvoorbeeld. Ik vind dat hij al heel goed kan tekenen, maar hij vindt het zelf nooit goed genoeg en daarom doet hij het niet meer zo graag ­čÖü Vandaag weer hetzelfde. Toen zijn we samen gezichten gaan tekenen, tussen de lijnen die hij al getekend had. We voegden steeds om de beurt iets toe. Dat vond hij wel leuk om te doen.

We hebben ook nog geprobeerd om met onze voeten te tekenen:

En uiteindelijk zag het er zo uit:

We zijn ongeveer drie kwartier bezig geweest. Het was een leuke activiteit, lijkt met ook leuk om te doen met meerdere kinderen, maar Mack is nu nog wat te klein. De volgende keer zou ik ook wel een groter canvas willen hebben, dus dat wordt pakpapier inslaan.

*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via ├ę├ęn van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand ├ę├ęn!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

Pinterestafbeelding