Naast de challenge hebben Ewan en ik ook nog wat anders gedaan. Het lijkt mij erg leuk om Ewan de cijfers spelenderwijs te leren aan de hand van een stok kaarten (al heb ik waarschijnlijk sneller succes als ik zijn Thomastreinen gebruik, maar we hebben helaas niet alle nummers t/m 10). Dus heb ik een soort spel bedacht. Het is een ontstaan terwijl we bezig waren, dus de foto’s kloppen niet helemaal met de beschrijving, maar als we het nog een keer gaan spelen, zou ik het zo doen:)


Dit heb je nodig

– Stok kaarten
– Doosje rozijntjes (of andere kleine snoepjes)
Cijfermagneten* (optioneel)

Ik heb heb de plaatjeskaarten (behalve de azen) uit het stok gehaald, zodat we de cijfers t/m 10 hadden. De aas is natuurlijk niet echt nummer 1, maar Ewan weet (dankzij Thomas) hoe nummer 1 er uit ziet en we hadden ook de magneten nog. Die magneten heb ik op een rij van 1 t/m 10 gelegd.


preview leerzame posters bundel Heb je deze leuke leerzame posters bundel al gezien? Het is een verzameling vrolijke en leerzame posters om je kinderen te helpen bij het leren van het alfabet en cijfers. Ontdek de Leerzame Posters Bundel.


Zo speel je het

Daarna vroeg ik hem de kaarten bij de bijbehorende nummers te leggen (even uitleggen dat de aas bij nummer 1 hoort). Dit hebben we samen gedaan en bij iedere nieuwe kaart heb ik het nummer gezegd dat er op stond. Toen hij alle kaarten had gesorteerd, heb ik hem de rozijntjes gegeven en gevraagd om op alle grote harten, ruiten, etc. een rozijntje te leggen.

Toen hij daar mee klaar was, heb ik steeds een cijfermagneet aangewezen en vroeg ik hem welk nummer het was. Als hij het goed had, mocht hij de rozijntjes op eten. Als het het niet wist of het fout had, vroeg ik hem de rozijntjes te tellen en dan kwam hij alsnog op het juiste antwoord uit en mocht hij ze ook opeten. Daarna hebben we nog het getallenlied gezongen.
Bewaar op Pinterest:
getallen herkennen spel

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: