13 december 2011

Naamkerstballen knutselen

De adventactiviteit van vandaag: naamkerstballen knutselen. Geinspireerd door deze blogpost, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven. Dit zijn ze geworden (sorry voor de slechte foto):
De materialen die we gebruikt hebben, waren:
-rood en groen papier
-glitter 'pipe cleaners'
-glitterstiften en een kwast
-potlood
-scharen
-perforator
-vaas voor een ronde omtrek

Ik had ook nog lijm en losse glitters klaargezet, maar Ewan was tevreden met de glitterstiften (hij spoot een bergje op het papier, en daarna verspreidde hij het met een kwastje) en ik had net gestofzuigd, dus ik was daar ook tevreden mee:)

Eerst hebben we rondjes gemaakt met behulp van de vaas. Ik had hiervoor een ontbijtbord gepakt, maar dat was toch net iets te groot, met de vaas konden we twee rondjes uit één vel papier halen. Daarna heb ik in iedere cirkel een letter getekend en Ewan heeft de ballen met glitters versierd. Toen moesten de ballen even drogen op de kachel.

Ondertussen heeft Ewan geoefend met knippen en hij was heel trots dat het goed lukte. (Hij is links en heeft een linkshandige schaar.)

Daarna hebben we met behulp van een perforator gaatjes in de ballen gemaakt. Hier konden dan later de 'pipe cleaners' door. Ewan wilde graag zelf de gaatjes maken en dat ging al best wel goed.

Ook de 'pipe cleaners' door de gaatjes doen ging hem goed af. Een geslaagde knutselsessie!

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten