29 juli 2012

Superbellen

Eén van de activiteiten op onze Summer Bucket List was superbellen maken. Dat hebben we afgelopen woensdag gedaan.
Een pin naar dit blogbericht staat al heel lang op één van mijn Pinterest-borden. Hier staat beschreven hoe je hele grote bellen kunt maken. Op dezelfde blog staan ook recepten voor bellenblaas. Voor één van de recepten heb je glycerine nodig. Dat heb ik gekocht bij de apotheek, een klein flesje voor maar € 1,64.

Recept bellenblaas
2 liter heet water
2 eetlepels glycerine
4 eetlepels afwasmiddel

Gooi alles bij elkaar, goed roeren en een nachtje onafgedekt laten staan.

Wij konden niet zo lang wachten en hebben het gebruikt toen het afgekoeld was. Eigenlijk merkte ik niet zo veel verschil met direct gebruiken en pas de volgende dag. Ik heb ook zelf de Bubble maker gemaakt zoals beschreven in het bericht. Dat was heel makkelijk. Het was heel leuk om de bellen te maken en zelfs een beetje verslavend. Ewan vond het nog te moeilijk maar hij had heel veel lol in het kapot schieten van de bellen met een waterpistool. Dat was ook een leuke manier om een waterpistool te gebruiken. Mack vond de grote bellen gewoon heel mooi :)

2 opmerkingen:

  1. Wil je écht enorme superbellen maken, probeer het dan ook eens met ons magische poeder. De bellen blijven dan langer heel. Wil je het DIY houden, voeg dan in elk geval een eetlepel honing toe aan je recept.

    Je kan ons recept en poeder voor een tientje bestellen via www.superbellenshop.nl of wekelijks meedoen met een winactie op www.facebook.com/superbellen

    En ja, wij vinden het ook héééél erg verslavend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De zogenaamde magische poeder die in veel recepten wordt gebruikt is glijmiddelpoeder van het merk J-lube. Via internet makkelijk en veel goedkoper te krijgen, 280 gram voor 25 euro! Je hebt per 5 liter maar 2,5 gram nodig, dus je kunt jaren vooruit.

    BeantwoordenVerwijderen