I love tosti’s. Tosti’s kunnen altijd: voor ontbijt, tussen de middag, zelfs als avondeten op dagen dat je het echt niet meer weet, als lunch op een terrasje, in de kantine of als late night snack. En kinderen vinden ze vaak ook heel lekker.


Ik eet ze dus heel regelmatig en maak ze ook vaak zelf. Als ik geen zin heb in een saaie lunch, van m’n oude brood af moet of zoals vandaag als ontbijt om Ewan en Mack te verwennen. Een tosti is bij ons altijd met ham en kaas en ik maak ze warm met een grote contactgrill.
De contactgrill is trouwens een van mijn beste keukenaankopen geweest. Ik gebruik hem net zo veelzijdig als ik tosti’s eet. Voor tosti’s dus (er kunnen minstens twee keer zo veel tosti’s in dan in een tosti-ijzer), als grill voor vlees of groenten, om quesadillas mee te maken of als minioven om diepvriespizza’s mee op te warmen. (Dat laatste doe ik niet meer zo vaak sinds de mini pizza crossa van Dr Oetker uit de collectie is. Die waren zoo lekker :-(.)
Ik denk dat ik niet uit hoef te leggen hoe je een tosti maakt, maar hier nog wel wat tips:
– eet ze met ketchup (of curry). Lekker dippen of smeer de saus aan de binnenkant van het brood.
– smeer boter aan de buitenkant, voor het bakken dus, dan krijg je een mooi bruin krokant korstje.
– probeer eens een andere kaas, bijvoorbeeld oude kaas of cheddar.
*Update 30-4-2016: Inmiddels heb ik een nieuwe favoriete manier om nog meer tosti’s tegelijk te maken, hij staat tussen deze korte tips.*

 

Hoe eten jullie je tosti’s?


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: