23 oktober 2012

Instagram fotostrips

Vinden jullie Instagram ook zo leuk? Ik wel, maar soms is het wel jammer dat je de foto's alleen op je telefoon of iPad kunt bekijken. Daarom vond ik dit idee, Instagram photostrips, zo leuk en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Leuk voor op de koelkast, om uit te delen of als boekenlegger.In de blogpost wordt uitgelegd hoe je zelf de fotostrips kunt maken, maar wel in Photoshop. En niet iedereen heeft Photoshop/weet hoe het werkt. Dus ik ben wat gaan knutselen in Word en ik heb een Instagram-fotostrip-in-Word-sjabloon gemaakt.

Hoe het werkt:
1. Download je leukste Instagram-foto's. Misschien deel je je foto's ook altijd op Facebook en dan kun je ze hiervandaan downloaden. Anders kun je bijvoorbeeld Instagram for Chrome gebruiken. Downloaden en installeren, daarna zie je rechtsboven het Instagram icoontje. Inloggen en je kunt alle foto's bekijken. Wil je alleen je eigen foto's zien, klik dan op de drie puntjes > 'Profile'. Om een foto op te slaan moet je eerst de foto vergroten met het vergrootglas en vervolgens met de rechtermuisknop op de foto klikken en opslaan kiezen.

2. Download het Instagram fotostrip-sjabloon en open het. De achtergrond is gekleurd, maar dit is alleen om te zien waar de witte lijnen lopen. Als je het bestand gaat printen, print je alleen de foto's met precies evenveel witruimte ertussen.

3. Voeg jouw foto's toe. Dit doe je via 'Invoegen' > 'Afbeelding'. De foto zal waarschijnlijk veel te groot zijn. Verklein de foto rechtsboven (in het lint), maak de afbeelding 5cm bij 5cm. Daarna moet je de tekstterugloop nog aanpassen (knop 'Tekstterugloop' (in het menu Opmaak, krijg je automatisch te zien als je op de afbeelding klikt) > 'Achter tekst') zodat je de foto kunt slepen. Sleep de foto naar de juiste plek. Je kunt met de pijltjestoetsen nog een beetje schuiven. (Uitleg voor Office 2007)
Ga zo verder tot je in ieder geval één kolom vol hebt met foto's.


4. Nu kun je de fotostrips printen. Gewoon thuis op fotopapier of sla het bestand op als PDF en laat het afdrukken bij een copyshop. Netjes uitknippen of snijden en klaar zijn ze.

O ja en je kunt dit natuurlijk niet alleen met Instagram foto's te doen. Als je andere (niet vierkante) foto's gebruikt, let dan wel even op dat je de foto bijsnijdt en niet schaalt, anders krijg je rare verhoudingen. Succes!

4 opmerkingen:

 1. Jee Fleur, wil je anders mijn klassen op de FJC overnemen en dat ik dan lekker knutselpappa kan worden :P Of kom ik nu erg jaloers over?
  Jelke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het nu bijna jammer dat ik geen I-pad heb. ;-) Leuk programma zo, goed te doen, simpel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee! Maar ik kan mijn foto's niet opslaan/downloaden? Alleen als complete webpagina..?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ga ik proberen! merci voor de uitleg alvast ;)

  BeantwoordenVerwijderen