19 december 2012

Gratis haakpatroon ster

In dit bericht vind je een patroon om een ster te haken. Het is het tweede patroon in een serie van vier haakpatronen om een winterslinger te haken. De hele slinger is in granny-stijl, dus de hangers zijn redelijk open. Hierdoor zijn ze ze supersnel klaar! Met de duidelijke foto-uitleg is dit patroon ook heel goed te doen voor beginnende haaksters.*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Voor de ster heb ik geel katoen gebruikt en een haaknaald van 4mm, maar je kunt ook een andere maat naald gebruiken.

Toer 1: Haak 5 lossen en sluit ze met een halve vaste tot een ring.

Toer 2: Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 2 stokjes in de ring. Haak dan 3 lossen, *3 stokjes in de ring, 3 lossen*. Herhaal wat tussen de sterretjes staat nog 3 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Toer 3: Haak 2 lossen. Haak [1 halve vaste, 3 lossen (telt als eerste stokje), 2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] in het eerste gat van de 3 lossen van de vorige toer. Haak 1 half stokje in het tweede stokje van het groepje van drie stokjes van de vorige toer.*Haak, in het volgende gat van 3 lossen, [3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes] en 1 half stokje in het tweede stokje van het groepje van drie stokjes van de vorige toer.* Herhaal wat tussen de sterretjes staat 3 keer, tot je rond bent en sluit de toer met een halve vaste in de bovenste losse van de eerste 3 lossen van deze toer.Hecht het werk af.

NB Alles wat tussen de rechte haken [] staat, moet dus in het eerstvolgende 'gat'.Een slinger met alleen sterren is trouwens ook heel leuk! Deze heb ik gemaakt voor Kates eerste verjaardag.

Meer leuke haakspullen

Neem ook een een kijkje bij bol.com, daar hebben ze allerlei leuke haakspullen, met vrolijke kleuren.


Download het patroon ster haken

Vind je het makkelijker om het patroon geprint naast je op de bank te hebben? Download dan dit printbare haakpatroon ster.

Andere gratis haakpatronen

Patroon hart haken

haakpatroon hart
Haakpatroon hart

Patroon kerstboom haken

haakpatroon kerstboom
Haakpatroon kerstboom

Patroon sneeuwvlok haken

haakpatroon sneeuwvlok
Haakpatroon sneeuwvlok

Vier patronen bloemen haken


Vier haakpatronen bloemenBekijk ook mijn overzichtspagina kerst.

*Dit bericht bevat een affiliate link. Dit betekent dat als je het product koopt via één van deze links dat ik een percentage van de opbrengst krijg. Gemak voor jou en een kleine ondersteuning voor mij.

Bekijk meer DIY's

*De productlinks in dit bericht zijn bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'
Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Nederlands patroon voor een granny-stijl ster. Makkelijk en snel een kleine ster haken. Gratis haakpatroon. | Free Dutch crochet pattern star


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot de freebies pagina

mizflurry freebies

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden. Bijvoorbeeld een handige Feestdagen planner; 11 handige formulieren die je helpen de feestdagen-stress onder controle te krijgen, de 12 maandkalenders met (creatieve) activiteiten, 14 speelrecepten, 3 kerstposters en een pietendiploma. 

Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

* verplicht veld
Geen opmerkingen:

Een reactie posten