Vroeger lakte ik mijn nagels regelmatig, maar sinds ik kinderen heb komt het er bijna niet meer van. Aan de ene kant is dat niet zo erg, want iets dat zo chemisch ruikt kan vast niet goed voor je zijn, maar soms wil je toch met wat nettere handen voor de dag komen en dan lukt het vaak niet door tijdgebrek. Toch jammer, daarom hier de 5-minuten-mama-manicure.

Mama-manicure-kit

Zorg dat je een mama-manicure-kit klaar hebt staan (op een plek buiten bereik van kind(eren) uiteraard), zodat je die snel kunt pakken wanneer je de manicure wilt doen. Hierin zit:
– Nagelschaartje, vijl
– Nagellakremover
– Wattenschijfjes
– Scrub
– Lekkere handcrème
– Sneldrogende nagellak

De snelle manicure

Het handigste is om de manicure in de badkamer te doen.
– Knip of vijl je nagels (indien nodig)
– Verwijder oude nagellak (indien nodig)
– Scrub je handen
– Droog je handen goed af en smeer ze in met handcrème
– Maak je nagels vetvrij met nagellakremover
– Lak je nagels met sneldrogende nagellak


preview zelfzorgkaartjes moedersNeem de tijd voor jezelf als moeder en creëer een evenwichtige zelfzorgroutine met deze Zelfzorgkaartjes voor Moeders. Ontdek 80 activiteiten die je ondersteunen bij het vinden van meer balans en geluk. Start je zelfzorgreis vandaag nog.


Extra tips

– Mocht je iets meer tijd hebben en/of geen scrub: van honing en suiker maakt je een heerlijk scrub waar je handen superzacht van worden!
– Om je nagels vetvrij te maken kun je ook azijn gebruiken in plaats van nagellakremover.
– Kies een lichte kleur nagellak zodat het niet gelijk opvalt als het begint af te brokkelen/slijten. Ik gebruik Maybelline Express Finish 40, kleur Sweet Rose.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: