Vanochtend heb ik witte bolletjes gebakken. Het was leuk om te doen, maar je moet wel vroeg opstaan, wil je ze voor het ontbijt maken ūüėČ Ik vind het smelten van de boter in het water een hele fijne manier om de boter door het deeg de mengen en je moet het water toch verwarmen om de gist goed te laten werken. Hier is het recept; ik heb drie recepten samengevoegd en dit is het geworden:

 

 

 

Witte bolletjes

Voor 15 kleine bolletjes
Bereidingstijd: 150 minuten

Ingredi√ęnten

 • 500 gram bloem
 • 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
 • 4 eetlepels suiker
 • 1 theelepel zout
 • 40 gram roomboter
 • 250 milliliter water

Bereidingswijze

 1. Zeef de bloem en meng de gist, het zout en de suiker er door.
 2. Verwarm het water en de boter op een middelhoog/laag vuur terwijl je regelmatig roert, tot alle boter gesmolten is en het water lauw/warm is.
 3. Doe het water/botermengsel bij de droge ingredi√ęnten en meng het door elkaar.
 4. Bestuif een werkblad met bloem en kneed het deeg 10 minuten.
 5. Vet een grote kom in met olie en doe het, tot een bal gevormde, deeg in de kom. Draai de bal om, zodat de bovenkant nu bedekt is met olie. Laat het deeg, met een theedoek over de kom, 1 uur rijzen op een warme plek.
 6. Kneed het deeg kort door. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak 15 bolletjes en leg ze op de bakplaat. Laat het deeg 10 minuten rusten.
 7. Druk de bolletjes een beetje plat en laat ze nog 30 minuten rijzen met een theedoek over de bakplaat.
 8. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de bolletjes met water en bak ze 10 minuten in de oven. Haal ze direct uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
 

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: