26 juni 2013

Speeltuin de Torteltuin

Vorige week zijn we naar de Torteltuin geweest. Het adres van de Torteltuin is Kwartelstraat 68 (in Utrecht). In de zomer is de speeltuin van maandag t/m vrijdag van 09:30 tot 17:30 open en op zaterdag van 11:30 tot 15:30 (kijk voor de actuele tijden even op de site). De entree is 1 euro per persoon, maar je kunt ook een abonnement nemen; dat is 25 euro voor het hele gezin. Het is echt een aanrader om hier met kleine kinderen naar toe te gaan.

Wat is er te doen?


De Torteltuin is er speciaal voor kinderen t/m 7 jaar. Een groot gedeelte van de speeltuin bestaat uit zand met daarin speeltoestellen; een klimhuis met glijbaan, schommels, een grote wip, een houten speelhuis, allemaal geschikt voor peuters.

Aan de andere kant, op een heuveltje, is een gedeelte voor de wat grotere kinderen met een hoge glijbaan, gewone schommels, een loopton en nog een klimrek.

Ook is er een babyhoek:

De zandspullen hoef je niet mee te slepen, want er zijn genoeg emmertjes, schepjes, graafmachines, etc. aanwezig. Achter het winkeltje staat een schuur met allerlei buitenspeelgoed, zoals loopauto's, fietsen en tractors.

Voorzieningen
Er is dus een winkeltje waar je wat lekkers kunt kopen, ook vers fruit, rozijntjes of ontbijtkoek. Ze verkopen ook luiers en zwemluiers. In de keet zijn natuurlijk ook toiletten aanwezig. Voor het winkeltje staan grote en kleine picknicktafels en er is ook een aantal kinderstoelen aanwezig.


Veiligheid
In de Torteltuin staan allemaal veilige speeltoestellen, bijna allemaal voor hele kleine kinderen. Zelfs de hoge glijbaan heeft nog een heel veilige trap, waar Mack (2 jaar en 3 maanden) goed op en af kon lopen (dat vindt hij leuker dan glijden..). Het enige wat ik een beetje spannend vond, was dat Mack de hele tijd lang het hek wilde lopen, op de foto met de babyhoek kun je zien dat dat best wel steil loopt. Maar de meeste kinderen zullen gewoon met speeltoestellen en het speelgoed spelen;) En hij is niet naar beneden gegleden/gevallen, dus misschien ben ik gewoon wat te bezorgd. Ik heb geen sigarettenpeuk gezien en ook niemand zien roken. De speeltuin is ook heel veilig voor de allerkleinsten, met de babyhoek waar ze niet uit kunnen en de aanwezige kinderstoelen. Ideaal!

Ligging
Het is wel even zoeken naar deze speeltuin. Kijk vooraf even naar de route, want je zult niet zomaar langs deze speeltuin rijden (als je niet heel erg in de buurt woont). Het is vlakbij het Griftpark. Het handigste kom je met de fiets, maar je kunt ook betaald parkeren in de Kwartelstraat. De dichtsbijzijnde bushalte is 10 minuten (door het Griftpark) lopen.

Al met al is dit dus een superleuke speeltuin, waar veel te doen is. Helaas wel iets verder van ons huis, maar we komen hier zeker nog wel een keer terug deze zomer.

2 opmerkingen:

  1. Hi, Fleur ! Via een reactie van jou op mijn blog, kwam ik op jouw blog terecht! De torteltuin is super! Ga er ook snel maar weer eens heen, ook voor ons nu iets verder weg maar zeker de moeite waard :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk uit hoor. Fijn dat ze een babyhoek hebben. Mijn schoonouders wonen daar redelijk in de buurt. Misschien eens een idee als we daar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen