2 september 2015

My Breast Friends Tag

Sinds kort zit ik in een supergezellig Whatsapp-groepje met wat andere mamabloggers uit het midden van het land. Er wordt veel gelachen en regelmatig komt het onderwerp borsten voorbij. Zo kwamen we op het idee om een borstentag te bedenken. Eerst nog als grap, maar toen werd het steeds serieuzer en bedachten we dat we gelijk aandacht konden vragen voor organisaties die tegen borstkanker strijden. Er werden acht vragen bedacht, een logo ontworpen en foto's gemaakt.

Logo Breast Friends

Voel je vrij om deze tag over te nemen; zo krijgt dit onderwerp meer aandacht en dat is goed! Wil je ook zo'n foto maken, download dan het Breast Friends logo (of met #mybreastfriendstag).

De vragen

1. Zou je ooit iets aan je borsten laten veranderen (plastische chirurgie)?
Uit puur esthetisch oogpunt niet. Ik heb kleine borsten, dat vind ik wel eens jammer, maar ze doen het goed ;) Al vijf jaar voed ik mijn baby's ermee en met de juiste BH zien ze er toch ook wel leuk uit. In een gezond lichaam moet je niet snijden, vind ik.

2. Wat is jouw favoriete kleur BH?
Roze natuurlijk :)

3. Controleer jij ze wel eens?
Niet zoals je ze officieel zou moeten controleren, maar ik check wel regelmatig of ik niets raars voel. Hierdoor zat ik vorige week nog in het ziekenhuis voor een echo, maar gelukkig was alles goed.

4. Komt er borstkanker voor in jouw familie?
Helaas wel. Allebei mijn oma's hebben borstkanker gehad, één is er ook aan overleden. Eén van mijn tantes is ook overleden aan borstkanker, zij was pas begin vijftig.

5. Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschappen?
Behalve wat striae, is er volgens mij niet veel veranderd. Komt misschien ook omdat ze niet zo groot zijn. Alleen mijn tepels zijn wat groter geworden, maar dat had niet gehoeven.

6. Heb jij en/of je man een naam voor je borsten?
Ik noem ze mijn twee bekenden.

7. Ken je de stichting Pink Ribbon?
Ja, die ken ik. Van hun roze lintje en tijdschrift. Na wat rondkijken op hun site ontdekte ik dat je ze kunt steunen door wat uit hun webshop te kopen. Ze verkopen sieraden, tassen, sjaals, kleding en andere accessoires. Natuurlijk kun je ze ook steunen door te doneren. Dat kan op diverse manier, onder andere door je Kruidvat-spaarpunten in te leveren. En ieder jaar komt het Pink Ribbon Magazine uit, de volledige aankoopprijs hiervan gaat direct naar onderzoek.

8. Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?
Verschrikkelijk, het is iets wat je heel plotseling kan overkomen en je hele leven op z'n kop zet.

#mybreastfriendstag

Samen met deze mama's werd de tag bedacht: Gwen, Simone, Saskia, Joyce, Josan, Meike, Angela, Judith, Jess, Lieke en Geertje. Zij plaatsten hem vandaag ook. Minke hoort er ook bij, maar haar tag komt wat later.

Ik ga geen mensen taggen, maar lees je dit en heb je een blog? Doe dan mee en gebruik #mybreastfriendstag bij het delen op de sociale media.

Volg mij op FacebookInstagram en/of Bloglovin'

6 opmerkingen:

 1. Leuk om jouw antwoorden te lezen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen Fleur, goed ook dat je ze regelmatig navoelt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nah gezellig ;) hahaha ik vind ook gezellig op de chat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat verdrietig dat het in je familie zit...gelukkig was er niks aan de hand bleek uit de echo! Zo fijn, maar ik snap dat je goed op je hoede bent.

  BeantwoordenVerwijderen