31 januari 2016

De afgelopen week plaatste ik op de Facebookpagina van deze blog iedere dag een korte tip. Deze korte tips gaan over uiteenlopende onderwerpen, net zoals deze site. Het leek met wel leuk om ze één keer in de week te verzamelen in een blogpost. Hier komen ze:29 januari 2016

Ewan wilde voor zijn zevende verjaardag graag vieren in Minecraft-stijl. Dat vond ik hartstikke leuk om voor te bereiden. Zijn traktaties op school waren Minecraft, ik versierde het huis met wat Minecraft-elementen en alhoewel we voor zijn kinderfeestje naar KidzCity zijn geweest, hebben we eerst nog taart gemaakt en gegeten op de Minecraft-manier. Ook de goodiebags waren in stijl. De feesttafel op zijn echte verjaardag was ook weer met Minecraft-dingen en we hebben toen ook nog wat Minecraft-spelletjes gedaan. 


Vandaag deel 3: zijn echte verjaardag thuis.Ewan met een paar van z'n cadeaus: een 'echt' Steve-hoofd en een 'echt' ijzeren zwaard, bij een crafting table.

21 januari 2016

Zoals je misschien al gemerkt had, draait deze blog op Blogger (blogspot). Daar ben ik ooit mee begonnen en hoewel ik heb getwijfeld om over te stappen naar Wordpress, heb ik twee maanden geleden besloten om bij Blogger te blijven. Ik was bang voor te veel gedoe bij de overstap, mijn site is nu goed geïndexeerd door Google en ik ben bang om dat kwijt te raken. Bovendien is er met Blogger meer mogelijk dan je denkt (kijk maar eens op www.thewonderforest.com; een prachtige Blogger-site, vind ik). Er is alleen vaak wel wat meer werk voor nodig om dingen voor elkaar te krijgen.

Een van de grootste nadelen van het Blogger-platform vond ik het ontbreken van de plugin CommentLuv, die je bij Wordpress-sites vaak ziet. Deze plugin maakt het makkelijk voor andere bloggers die reageren om (een van) hun laatste blogpost te laten verschijnen onder de reactie. Het hele reactiesysteem van Blogger is sowieso niet geweldig. Maar na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit toch mogelijk is. In deze post leg ik uit hoe je dat in kunt stellen.19 januari 2016

Deze pin is getest door Fleur

Sinds het begin van dit jaar heb ik een naaimachine en nam ik mij voor om iedere week een naaiproject te doen. Dat ging de eerste vier weken goed. Toen zette ik de hem op de kast in verband met opruimwoede voor een verjaardag en kwam er niet meer zo veel van. Hoog tijd voor weer eens een nieuw project dus! Mijn zoons zijn beiden fan van Super Mario, dus toen ik deze pin tegenkwam zag ik een mooie match.


18 januari 2016

Ewan wilde zijn zevende verjaardag graag vieren in Minecraft-stijl. Dat vond ik hartstikke leuk om voor te bereiden. Zijn traktaties op school waren Minecraft, ik versierde het huis met wat Minecraft-elementen en alhoewel we voor zijn kinderfeestje naar KidzCity zijn geweest, hebben we eerst nog taart gemaakt en gegeten op de Minecraft-manier. Ook de googiebags waren in stijl. De feesttafel op zijn echte verjaardag was ook weer met Minecraft-dingen en we hebben toen ook nog wat Minecraft-spelletjes gedaan. 

Vorige keer schreef ik over zijn Minecraft-traktaties op school, vandaag in deel 2: zijn kinderfeestje; met leuke uitnodigingen (gratis download!), een echte Minecraft-taart en wat er in de goodie bags zat. 12 januari 2016

Deze pin is getest door Fleur

Een lekkere taart, koekjes of brownie bakken; ik hou ervan. Alleen probeer ik dit te beperken tot verjaardagen of gelegenheden met veel visite, want anders eten we er meer van dan goed voor ons is of belandt de halve taart in de prullenbak. Daarom leek deze pin mij ideaal, vooral voor het geval dat ik geen lekkere koekjes in huis heb en toch acuut trek heb in wat lekkers. Ik heb het over de Mug brownie, oftwel een Brownie in een beker.


7 januari 2016

Als lid van de MizFlurry nieuwsbrief krijg je toegang tot mijn freebies pagina. Hier staan nog meer gratis downloads, exclusief toegankelijk voor leden.
5 januari 2016
Deze pin is getest door Fleur

De eerste pin die ik getest heb is die van de Kitkat en M&Ms-taart. Een lekkere chocoladetaart, met een rand van Kitkats en een zee van M&Ms. Je hebt hem vast wel eens langs zien komen:Er bestaan verschillende varianten van en volgens alle beschrijvingen bij de pins is deze taart heel makkelijk te maken en het eindresultaat indrukwekkend. Tijd om te testen dus.

4 januari 2016

Ewan wilde zijn zevende verjaardag graag vieren in Minecraft-stijl. Dat vond ik hartstikke leuk om voor te bereiden. Hij deelde Minecraft-traktaties uit, ik versierde het huis met wat Minecraft-elementen en alhoewel we voor zijn kinderfeestje naar KidzCity zijn geweest, hebben we eerst nog taart gemaakt op de Minecraft-manier. Ook de googiebags waren in stijl. De feesttafel op zijn echte verjaardag was ook weer met Minecraft-dingen en we hebben toen ook nog wat Minecraft-spelletjes gedaan. Ik wilde eerst alles in één grote blogpost zetten, maar dat wordt misschien een beetje onoverzichtelijk, dus ik begin vandaag met deel 1: zijn traktaties op school.

Minecraft traktaties school

1 januari 2016

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad. Bij ons was het erg gezellig met familie, gourmetten en wat spelletjes. In deze post wil ik een top 10 uit 2015 met jullie delen, maar niet die met mijn meest populaire blogberichten (die kunnen jullie vinden in de rechterbalk, of helemaal onderaan voor de de mobiele lezers). Ook deel ik nog een knutselwerkje (misschien leuk om alvast te pinnen voor volgend jaar?) en heb ik nog een paar huishoudelijke mededelingen.

SintSint