Deze pin is getest door Fleur

De eerste pin die ik getest heb is die van de Kitkat en M&Ms-taart. Een lekkere chocoladetaart, met een rand van Kitkats en een zee van M&Ms. Je hebt hem vast wel eens langs zien komen:

 

Er bestaan verschillende varianten van en volgens alle beschrijvingen bij de pins is deze taart heel makkelijk te maken en het eindresultaat indrukwekkend. Tijd om te testen dus.

De Pin

 

Ik verwachtte bij deze pin een goed resultaat; ik bak en versier regelmatig taarten en deze zag er makkelijk uit. Het ‘vastplakken’ van de Kitkats leek me het moeilijkst. Het plan was om een chocoladetaart te bakken, die te vullen met jam en slagroom en de Kitkats vast te plakken met chocoladepasta of glazuur. Om wat tijd te besparen besloot ik te kiezen voor een kant-en-klaar bakpakket van Dr. Oetker.

 

On the go

 

Om de taart te bakken, had ik de volgende ingrediënten gekocht: groot pak Kitkat, maxi pak bruine M&Ms en Dr. Oetkers Verwen Double Chocolate taart. Om de taart te bakken heb je ook 75 gram boter, 2 eieren en 200 ml slagroom nodig. Ik had mijn boodschappen bij de Jumbo besteld, dus ik heb niet goed op de verpakking kunnen kijken wat ik nodig had. De boter en eieren had ik natuurlijk wel in huis en de slagroom had ik ook besteld voor de vulling, maar die was nu dus nodig voor de ganache.

De taart bakken ging goed. Er zat een bakvorm bij van karton, de eieren en boter moeten op kamertemperatuur zijn en je hoeft maar heel kort te mixen.

Toen de taart uit de over kwam, zag hij er zo uit:

Na een half uur heb ik de rand van de taart gehaald en de taart bleek vrij laag te zijn:

Nu had ik toch al niet genoeg slagroom om de taart te vullen, dus dat heb ik maar helemaal overgeslagen. Er was ook nog iets niet helemaal goed gegaan met het vullen van de bakvorm:

Waardoor de taart uit de vorm er uiteindelijk zo uitzag:

Maar ik besloot met behulp van de ganache er toch nog wat van de maken. De ganache was ook makkelijk te maken, met de slagroom, een steelpannetje en de mix. Eigenlijk moet je die er dan overheen gieten terwijl de taart nog in de bakvorm zit en deze pas verwijderen nadat de ganache hard is geworden. Maar ik wilde de ganache graag gebruiken om de Kitkats mee vast te plakken. Wat op zich redelijk ging, zelfs met zo’n laag taartje.

Het was redelijk warm in de keuken, waardoor ik allemaal vingerafdrukken op de Kitkats kreeg, dat was niet zo mooi.

Uiteindelijk heb ik toch nog een bijna ronde taart gekregen.

Maar toen ik de M&Ms er in goot, ging het toch mis.

Dus toen snapte ik waarom de meeste taarten een lint of touwtje om hebben;) De ganache was natuurlijk nog een beetje warm, dus ik had goede hoop dat met behulp van een touwtje en de koelkast de Kitkats uiteindelijk goed zouden blijven zitten.

En dat was ook zo!

Go go of no no

De taart was absoluut niet perfect; hij had veel hoger moeten zijn of ik had kleine Kitkats moeten gebruiken, hij was natuurlijk niet rond en er zaten lelijke vingerafdrukken op. Het vullen van de taart met jam en slagroom is niet gelukt, omdat hij te laag was om door te snijden. Toch was het niet een gehele mislukking. De taart zag er toch nog leuk uit en was erg lekker. Ondanks alles was het ook geen moeilijke taart, je moet er alleen wel even de tijd voor nemen en vergeet niet dat de taart ook nog even in de koelkast moet om het geheel wat steviger te maken.

 

Tips

– Bak zelf de taart, volgens een cake- of biscuitrecept, en vul deze met jam en slagroom, zodat je een hoge taart krijgt.
– Smeer eerst de bovenkant in met glazuur, voordat je de Kitkats er op doet.
– Gebruik koud glazuur zoals chocopasta of suikerglazuur of laat je glazuur wat afkoelen, anders smelten je Kitkats.
– Bewaar de Kitkats in de koelkast, zodat ze hard zijn en je geen vingerafdrukken krijgt.
– Voor dit kleine taartje had ik genoeg Kitkats, maar koop gerust twee pakken voor een grotere taart.
– Doe de M&Ms er voorzichtig in.
– Hou een touwtje bij de hand.

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: