

Deze pin is getest door Fleur
Een lekkere taart, koekjes of brownie bakken; ik hou ervan. Alleen probeer ik dit te beperken tot verjaardagen of gelegenheden met veel visite, want anders eten we er meer van dan goed voor ons is of belandt de halve taart in de prullenbak. Daarom leek deze pin mij ideaal, vooral voor het geval dat ik geen lekkere koekjes in huis heb en toch acuut trek heb in wat lekkers. Ik heb het over de Mug brownie, oftwel een Brownie in een beker.
De Pin
De pin belooft een snelle brownie voor één persoon. Binnen vijf minuten. Ik ben benieuwd of het echt zo snel klaar zal zijn. Voor de rest voorzie ik geen problemen, of ik moet het echt helemaal verpesten met de magnetron..
On the go
Eerst heb ik alle ingrediënten klaargezet. Dat waren er best veel. Ik heb gewone olijfolie gebruikt in plaats van de aanbevolen canola of plantaardige olie, want dat had ik in huis.

Daarna heb ik, zoals beschreven in het originele bericht, alle droge ingrediënten afgewogen, in de beker gedaan en goed gemengd.

Daarna gingen de natte onderdelen er bij en heb ik even goed geroerd met een theelepel.


Toen was het tijd voor de magnetron. Bij de pin hebben ze het over 1:40 min. bij 1000 watt, maar onze magnetron gaat tot 900 watt. Dus ik heb de beker 1:60 min. op 900 watt in de magnetron gedaan en toen zag het er vanaf de buitenkant goed uit. Het rook ook heerlijk!

Tijd om te proeven!

Go go of no no
De bekerbrownie was lekker, een beetje kleverig en natuurlijk heet! Ik heb er geen ijs of slagroom bij gedaan, zoals in het originele recept werd beschreven, omdat er ook al een kwart kopje suiker in gaat en ik testte op een doordeweekse dinsdag ;) Maar dat zou het uiteraard nog lekkerder maken. Ik vond het recept snel en makkelijk, maar het was wel een grote portie voor één persoon. Ik weet niet precies hoe lang ik er mee bezig ben geweest, maar ik denk niet dat ik onder de vijf minuten ben gebleven. Het pakken, afwegen en opruimen van de ingrediënten kost wel wat tijd. Minder dan tien minuten was het denk ik wel, misschien dat een volgende keer sneller gaat. Dit is een leuk en handig recept om te maken als je onverwachts visite krijgt, want het is snel, lekker en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.
Tips
- De volgende keer zou ik toch zonnebloemolie gebruiken in plaats van olijfolie. De smaak was niet heel erg overheersend, maar ik denk dat zonnebloemolie toch nog wat neutraler is.
- Heb je niet zo heel veel trek of let je (een beetje, anders moet je deze pin helemaal maar overslaan;) op de lijn, dan zou ik de ingrediënten halveren. Bedenk wel dat de tijd in de magnetron dan ook anders wordt!
- Heb je niet zo heel veel trek of let je (een beetje, anders moet je deze pin helemaal maar overslaan;) op de lijn, dan zou ik de ingrediënten halveren. Bedenk wel dat de tijd in de magnetron dan ook anders wordt!
NB Dit bericht was eerst gepubliceerd op https://pinnersonthegogo.wordpress.com/ (op 16 juni 2015). Als je wilt weten waarom ik het hier opnieuw plaats, lees dan even dit bericht.
Volg mij op Facebook, Instagram, Pinterest, Google+, YouTube en/of Bloglovin'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten