12 februari 2016

Valentijnsdag knutselsessie: Tape-resist-hartkaart en een hartjesslinger

Woensdagmiddag hebben we lekker geknutseld voor Valentijnsdag. We hebben kaarten gemaakt en daarna nog een hartjesslinger om de overgebleven verf op te maken.Voorbereiding

Ik had het volgende klaargezet:
- Rode, witte en blauwe verf. Ze mochten het zelf mengen, maar dit leek me mooie kleuren(combinaties) opleveren.
- Verfpaletten om de verf in te mengen.
- Kwasten en stempelkwasten (je kunt ook een sponsjes in stukjes knippen, een hartjesvorm was natuurlijk ook cool geweest).
- Washi-tape (dit tape met hartjes kocht ik bij de Action).
- Correspondentiekaarten (had ik nog liggen, gekocht bij de Hema).
- Gewoon wit papier.Om de slinger te maken had ik later ook nog roze garen, een schaar en plakband nodig.

Tape-resist-hartkaart

Op de correspondentiekaart plakte ik met washi-tape zo goed mogelijk een hartvorm:De vakjes van de verfpaletten vulde ik met verschillende kleurencombinaties van verf. Oudere kinderen kunnen dit zelf doen. Ewan vond het leuk om uit te vogelen hoe hij een kleur precies kreeg zoals hij wilde.Toen mochten ze zelf de kleuren mengen met een kwast.En daarna stempelen op de kaart. Ik moest ze wel even aanmoedigen om de hele kaart vol te stempelen en niet alleen in het midden van het hart.We hebben ze goed laten drogen en de volgende dag zagen ze er zo uit:Ik heb heel voorzichtig het tape er af gehaald, maar bij Mack z'n kaart ging dat beter dan bij die van Ewan.Maar ik vind ze toch wel heel leuk geworden!

Hartjesslinger

Ik vind het altijd zo zonde om de verf die overblijft weg te moeten gooien, dus ik had iets bedacht. Als we nou gewoon wit papier vol zouden smeren met de verf die overbleef, dat lieten drogen en daar hartjes uitknipten, dan konden we daar een leuke hartjesslinger van maken. Op zich een best goed idee, maar als je de kinderen laat stempelen zoals bij bovenstaande kaart, dan is er waarschijnlijk niet zo veel verf over haha. Bij het stempelen verbruiken ze namelijk al meer verf dan bij een kwast. Dus om de witte blaadjes vol te krijgen, moest ik toch nog verf toevoegen, niet helemaal zoals ik het bedacht had dus. Maar de rest van mijn plan werkte wel, de volgende dag heb ik op de achterkant hartjes getekend met behulp van een koekjesuitsteker Deze hartjes heb ik uitgeknipt en met plakband aan een roze draad katoen geplakt. Omdat ik voorzag dat de hartjes zouden draaien én ik heel veel hartjes had, heb ik aan de achterkant van de hartjes nog een hartje geplakt. Dit is natuurlijk ook een prima knipoefening, maar ik moest foto's voor dit bericht maken, dus ik heb het zelf gedaan ;P

Bovenstaande stappen in een fotocollage:Heb jij een leuke blogpost over Valentijnsdag geschreven? Laat hieronder je link achter dan kom ik even kijken :)


Meer speel- en knutselideeën

Volg mij op FacebookInstagramPinterestGoogle+YouTube en/of Bloglovin'


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht ;-) Alvast bedankt!

Knutselen voor Valentijnsdag - Deze twee knutselideeën zijn makkelijk uit te voeren met kinderen; een tape resist hartkaart en een hartjesslinger van papier.

Schrijf je in voor één van mijn nieuwsbrieven:
* verplicht veld
Soort nieuwsbriefGeen opmerkingen:

Een reactie posten

SintSint