Vorige week dinsdag werd Mack 5 jaar! Ik hoopte dat ik eindelijk een Super Mario feestje mocht voorbereiden, want daar zit ik al jaren op te wachten, maar alhoewel we dit jaar in de buurt kwamen is het toch net een ander thema geworden. Hij wilde namelijk een Yoshi’s Woolly World* feestje. En dat was ook heel leuk om voor te bereiden, kijken jullie mee?


Yoshi’s Woolly World feesttafel

Het kleurenthema bij dit Yoshi’s Woolly World feestje was natuurlijk groen/wit. Op de tafel lag er daarom een wit tafelkleed met her en der groene, ronde vouwblaadjes. De wegwerpbordjes, -bestek en -bekertjes waren dit keer makkelijk; ik kon gewoon de standaard witte variant nemen. Van Macks eerste verjaardag in Sesamstraat thema had ik nog wat groene servetten over. Bij de Action had ik van die leuke papieren rietjes gevonden, ook groen/wit. Daar verkochten ze ook eieren om te beschilderen, in dit geval ideaal om Yoshi-eieren van te maken, en kleine bolletjes garen, erg leuk voor het Yoshi’s Woolly World thema. Ik voorzag alvast twee eieren van groene stippen met een viltstift voor een spel. Het komkommerwater stond ook mooi op deze feesttafel. De twee taarten had ik -lekker makkelijk- bij de Hema besteld. Verder had ik alle Yoshi’s die we in huis hadden verzameld en ook ter decoratie op de tafel gezet. De overige dingen op de tafel bespreek ik in de supkopjes hieronder.

 

Brede slingers van crêpe papier

Achter de tafel hingen brede slingers van wit en groen crêpe papier. Die heb ik gemaakt door een pak wit en een pak groen crêpe papier in drie brede stroken te knippen en in deze stroken franjes te knippen (iedere kant ongeveer 1/3 inknippen). Daarna heb ik ze met een flinke overlap over de gespannen draad gehangen en ze een paar keer rondgedraaid (alle stroken even vaak!) en onderaan vastgezet met een plakbandje.

Achter de tafel hingen brede slingers van wit en groen crêpe papier. Die heb ik gemaakt door een pak wit en een pak groen crêpe papier in drie brede stroken te knippen en in deze stroken franjes te knippen (iedere kant ongeveer 1/3 inknippen). Daarna heb ik ze met een flinke overlap over de gespannen draad gehangen en ze een paar keer rondgedraaid (alle stroken even vaak!) en onderaan vastgezet met een plakbandje.

feestplanner_kind_voorbeeldWil je een onvergetelijk kinderverjaardag organiseren? Met de Printbare Kinderfeest Planner wordt het plannen en organiseren een eitje! Deze uitgebreide 51 pagina’s tellende planner begeleidt je stap voor stap. Bereid je voor op een succesvol feestje! Plan je onvergetelijke kinderfeestje.


 

Yoshi-ei van papier mache

Dit Yoshi-ei van papier mache is heel gemakkelijk te maken. Wat je nodig hebt: een ballon, krantenpapier (repen 3 cm breed), water (2 delen), bloem (1 deel) en witte en groene verf. De hele ballon volplakken, maar bij het tuutje een gat openhouden. Een paar uur laten drogen (eventueel met behulp van een föhn) en dan nog een laag toevoegen. Nachtje laten drogen en de volgende dag ballon lek prikken en het ei twee maal met witte verf beschilderen. Eenmaal droog de groene stippen er op schilderen. Krans van de Action als nest. Natuurlijk ook erg leuk als pinata!

Dit Yoshi-ei van papier mache was heel gemakkelijk te maken, ik had er alleen wat eerder aan moeten beginnen. Het enige wat je nodig hebt is een ballon, krantenpapier, water, bloem en witte en groene verf. Toevallig had ik ook nog een krans liggen (van de Action), die erg goed als nest dienst kon doen. Het ei is met twee lagen witte plakkaatverf beschilderd en één laagje groen. Dat had alletwee wel een laagje meer mogen zijn, maar voor de rest ben ik heel tevreden. Natuurlijk ook erg leuk als pinata!

 

Voor de papier mache had ik een mengsel gemaakt van water en bloem (2 delen water en 1 deel bloem). Dit werkte prima. Het spul moet iets dikker zijn dan slagroom. Mocht de bloem nog erg klonterig zijn, laat het geheel dan een kwartiertje staan en roer het dan nog eens door.

 

Het krantenpapier had ik in dunne, lange repen gescheurd (ongeveer 3cm breed). Deze repen haalde ik door het bloemmengsel, steeds het teveel aan mengsel verwijderend door het natte papier tussen twee vingers door te halen. Dan de hele ballon volplakken, maar bij het tuutje een gat openhouden. Een paar uur laten drogen (eventueel sneller met behulp van een föhn) en dan nog een laag toevoegen. Voor een pinata zijn meerdere lagen wellicht gewenst, maar voor versiering zijn twee lagen al genoeg.

 

Deze twee lagen heb ik een nachtje laten drogen en de volgende dag heb ik de ballon lek geprikt en het ei twee maal met witte verf beschilderd. Toen die droog waren heb ik de groene stippen er uit de losse pols op geschilderd.

 

Yoshi’s Woolly World vilten bloemen

Ik googelde een bloem, printte hem en trok daarna eerst vijf keer de omtrek van de bloem over op wit vilt. Daarna kun je het gele hart van de bloem uitknippen en dit vijf maal overtrekken op het gele vilt. Ik knipte alles uit met een scherp handwerkschaartje (de andere schaar was om het papier uit te knippen) en plakte de twee losse delen op elkaar met textiellijm. De ogen en mond tekende ik met een zwarte textielstift

De bloemen op de tafel had ik van vilt gemaakt. In het spel op de Wii U moet je namelijk vijf van deze bloemen en vijf bolletjes wol verzamelen in ieder level. Ik googelde een bloem, printte hem en trok daarna eerst vijf keer de omtrek van de bloem over op wit vilt. Het vilt kwam ook weer bij de Action vandaan en omdat ik de bloemen vrij groot had gemaakt, had ik twee pakjes met knutselvilt nodig. Daarna kun je het gele hart van de bloem uitknippen en dit vijf maal overtrekken op het gele vilt. Ik knipte alles uit met een scherp handwerkschaartje (de andere schaar was om het papier uit te knippen) en plakte de twee losse delen op elkaar met textiellijm (niet afgebeeld, maar gekocht bij de Hema). De ogen en mond tekende ik met een zwarte textielstift, die ik via een winactie van Bampraat had ontvangen van Twee Ons Geluk.

 

De kleine Yoshi’s had ik op ongeveer dezelfde manier gemaakt, maar dat was erg veel gepriegel.

 

Yoshi’s Woolly World spelletjes

Samen met Kevin hadden we vijf spelletjes bedacht. Voor ieder spelletje was dan een bloem te verdienen. Het leek ons ook nog leuk om deze bloemen uiteindelijk op een hoepel versierd met edelstenen te laten plakken en de kinderen daar doorheen te laten springen, want zo eindigen de levels in Yoshi’s Woolly World ook. Maar ik kon helaas geen hoepel vinden op korte termijn. Zonder dit einde vonden de kinderen het echter ook al heel leuk.

De spelletjes waren:

Yoshi’s Woolly World blikgooispel

Eén van de spelletjes was het Shy Guy blikgooien, natuurlijk met bollen wol in plaats van ballen of bonenzakjes.

Eén van de spelletjes was het Shy Guy blikgooien, natuurlijk met bollen wol in plaats van ballen of bonenzakjes. De blikken had ik nog over het het Angry Birds Star Wars feestje van Ewan een paar jaar geleden.

Yoshi’s eierrace

Yoshi-eieren zijn natuurlijk wit met groene stippen. Zoals eerder vermeld, had ik twee van deze eieren gemaakt. Daar kon het ouderwetse eierrace spel mee gespeeld worden, wat je verder nog nodig hebt is twee lepels. Spreek een klein parcours af en laat de kinderen tegen elkaar racen.

Yoshi-eieren zijn natuurlijk wit met groene stippen. Zoals eerder vermeld, had ik twee van deze eieren gemaakt. Daar kon het ouderwetse eierrace spel mee gespeeld worden, wat je verder nog nodig hebt is twee lepels. Spreek een klein parcours af en laat de kinderen tegen elkaar racen.

 

Appel happen

Yoshi is natuurlijk dol op appels. Met z'n lange tong weet hij deze lekkernij altijd te pakken te krijgen. Daarom leek het ons leuk om ook het spel appelhappen toe te voegen aan de spelletjesreeks. Ik sneed een appel in plakjes, maakt er met een haaknaald een gaatje in en haalde hiermee ook een draad erdoor. Een knoopje er in en de appels boven de kinderen houden.

 

Yoshi is natuurlijk dol op appels. Met z’n lange tong weet hij deze lekkernij altijd te pakken te krijgen. Daarom leek het ons leuk om ook het spel appelhappen toe te voegen aan de spelletjesreeks. Ik sneed een appel in plakjes, maakt er met een haaknaald een gaatje in en haalde hiermee ook een draad erdoor. Een knoopje er in en de appels boven de kinderen houden.

 

Yoshi-eieren beschilderen

Omdat het bijna Pasen is, zijn er veel eieren te koop die je kunt beschilderen. Deze heb ik gebruikt om ze door de kinderen om te laten toveren tot Yoshi-eieren. Met een viltstift tekenden ze stippen in een zelf uitgekozen kleur.

Omdat het bijna Pasen is, zijn er veel eieren te koop die je kunt beschilderen. Deze heb ik gebruikt om ze door de kinderen om te laten toveren tot Yoshi-eieren. Met een viltstift tekenden ze stippen in een zelf uitgekozen kleur.

Bolletjes wol zoeken

Zoals gezegd moet je in ieder level van Yoshi’s Woolly World ook proberen om vijf bolletjes wol te verzamelen. We hadden in de huiskamer vijf van die kleine (knutsel)bolletjes katoen verstopt en lieten de kinderen hier naar zoeken.

Het idee was eerst om deze speurtocht naar de bolletjes ‘wol’ apart van het bloemen verzamelen te doen en de laatste bloem in een pinata te stoppen (het Yoshi-ei). Maar Mack vond dit zonde van het ei, dus dat hebben we niet gedaan.

Kende jij Yoshi’s Woolly World al?

 

Pinterestafbeelding

 

Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!
yoshi verjaardag feestje

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief: