Allereerst wil ik je een heel gelukkig nieuwjaar wensen! Hopelijk zijn jullie de feestdagen veilig doorgekomen en valt het mee met de zieken in huis. Wij genieten van een hele relaxte kerstvakantie met veel Lego en gamen op de Wii U. Vandaag hebben wij een vrolijke nieuwjaarsknutsel gemaakt geïnspireerd door het Crea-Cross-thema van deze week. Crea-Cross?! Lees snel verder, dat vertel ik je er meer over!


Crea-Cross

Crea-Cross is een initiatief van Ilse van Kreanimo. Waarschijnlijk heb je haar blog al eens voorbij zien komen, omdat ze ook altijd gezellig meedoet aan de blogfeestjes en ik haar al een paar keer uitgelicht heb. Voor 2017 heeft ze iets heel gaafs bedacht; namelijk 52 creatieve uitdagingen. Voor iedere week dus een nieuwe uitdaging. Zelf schrijft ze sowieso iets over de uitdaging en iedere week wordt ze bijgestaan door één of twee andere bloggers. Op die manier wordt het duidelijk dat verschillende mensen op verschillende manieren invulling kunnen geven aan een onderwerp. Dat lijkt me erg leuk om te zien. En iedereen kan dus meedoen! De uitdagingen komen op donderdag online.

 

Zelf sta ik aan het eind van de maand op de ‘officiële’ lijst, maar ik wil ook proberen om regelmatig mee te doen met de andere uitdagingen, om zo de oude knutseldonderdagen weer een beetje in ere te herstellen. Dus vandaag zijn we aan de slag gegaan met het thema van deze week; nieuw.

 

Nieuwjaarsknutsel voor peuters en kleuters

Het leek me leuk om iets voor het nieuwe jaar te knutselen met Kate. Ik besloot het simpel te houden en gewoon voor de cijfers 2017 te gaan en deze te versieren. Hiervoor gebruikte ik de techniek met doorzichtig kaftpapier. Voor deze knutsel heb je het volgende nodig:

– Doorzichtig kaftpapier*
– Verschillende kleuren vloeipapier (ik gebruikte een pakket van de Action)
– Knutsellijm
– Gekleurd karton
– Een pen
– Een schaar

benodigdheden vrolijke nieuwjaarsknutsel - kaftfolie, vloeipapier, lijm, karton, schaar, pen

Vervolgens knip je de cijfers (of vormen) die je vrolijk wilt laten versieren uit van het kaftpapier. Ik knipte de cijfers eerst uit een A4-tje zodat ik zeker wist dat ze op het gekleurde karton zouden passen. Je kunt natuurlijk ook grote cijfers in een Word-bestandje zetten en deze printen. Dat had ik willen doen, maar tijdens het knutselen kregen we een slimme meter en hadden we even geen stroom.
Dan kun je de cijfers op het karton plakken. Hierbij smeer je de lijm op de goede kant van het kaftpapier (het papier wat je er af kunt trekken zit dus nog aan de bovenkant):

Ondertussen kun je je peuter of kleuter alvast lekker stukjes laten scheuren van het vloeipapier:

Terwijl de lijm even droogt, kunnen jullie samen een heleboel propjes maken:

gekleurde propjes vloeipapier

Dan verwijder je het papier en blijvende er plakkende cijfers over. Op dit moment moest ik precies even naar de monteur en toen ik terugkwam was Kate al lekker aan de slag gegaan:

Plak alle propjes op zodat je mooi gevulde cijfers krijgt en de nieuwjaarsknutsel is klaar:

 

Link up Crea-Cross week 1 – thema Nieuw

Marije ging aan de slag in haar art journal en Minke doet mee aan de uitdagingen door middel van bible journaling. Andere deelneemsters aan de Crea-Cross kun je bekijken via onderstaande link-up. Natuurlijk mag je ook zelf hier een link aan toevoegen als je iets van het thema gemaakt hebt!

Crea-Cross link-up week 1

Doe jij ook gezellig mee met Crea-Cross?


Als je dit bericht gaat pinnen, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Verticale plaatjes doen het beter in het Pinterest-overzicht 😉 Alvast bedankt!

Vrolijke nieuwjaarsknutsel met doorzichtig kaftpapier - leuk voor peuters en kleuters

Activiteiten voor kinderen en zelfzorg voor moeders

MizFlurry's Maandelijkse InspiratieKit - Vandaag leuke doen doen en herinneringen maken voor later.Ben je op zoek naar manieren om meer plezier te maken met je kind(eren) en tegelijkertijd ook goed voor jezelf te zorgen? Dan is mijn InspiratieKit handig voor jou! Lees er hier alles over: MizFlurry’s Maandelijkse InspiratieKit.


*Als er productlinks in dit bericht zitten, zijn het bol.com affiliate links. Ik heb ze toegevoegd zodat je makkelijk de producten kunt vinden waar ik over vertel. Als je iets koopt via één van deze links dan krijg ik een percentage van de opbrengst. Dit kost jou verder niets.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest en/of TikTok voor meer creatieve inspiratie. 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg toegang tot extra gratis printables

mizflurry freebies kinderen creatief

Wat leuk dat je je in wilt schrijven voor mijn nieuwsbrief! Als MizFlurry-nieuwsbrieflid krijg je een kortingscode waarmee je 100% korting krijgt op deze printables in mijn webshop.

Ik zal je rond de eerste van iedere maand een mail sturen om je op de hoogte te brengen van nieuwe blogs en printables. Bij deze mail zit ook iedere maand een kalender met creatieve activiteiten, voor iedere dag van de maand één!


Ja, ik schrijf me in de voor de MizFlurry nieuwbrief:

web stats