20 juli 2017

Extra zakgeld verdienen

Ewan houdt ervan om digitale dingen te kopen, zoals extra muntjes of diamantjes in een spelletje. Hij krijgt dan ook graag een iTunes kaart cadeau, maar die is meestal zo op. Kevin en ik vinden het eigenlijk zonde om hieraan geld uit te geven. Hij krijgt natuurlijk wel wat zakgeld, maar we hebben liever dat hij daarmee spaart voor iets 'tastbaarders'. Nu kwam er laatst een mooie gelegenheid voorbij, waarbij hij een extra zakcentje kon verdienen, wat hij van ons mocht uitgeven aan wat hij maar wilde, omdat hij er zelf voor zou werken.

Het project

Een aantal weken geleden werd er namelijk contact met mij opgenomen over een project om spraakherkenningstechnologie te ontwikkelen. Als je mij een beetje kent (en weet dat ik Digitale Communicatie heb gestudeerd), dan kun je je wel voorstellen dat dit project direct mijn aandacht had. Dit project richt zich specifiek op Nederlandse kinderen tussen de 6 en 16 jaar (die zelf kunnen lezen). Dat leek me nou een uitgelezen kans voor Ewan om wat extra te verdienen. 

Aan het werk

Nadat we ons aangemeld hadden en geselecteerd waren voor de taak, konden we aan de slag. Het is de bedoeling dat je kind zinnen zelf inspreekt, onder begeleiding van een volwassene. Hiervoor heb je een Android-apparaat nodig of een computer met Chrome en microfoon. Een headset kun je hiervoor ook gebruiken, dat is wat wij hebben gedaan. De eerste keren moet er gecontroleerd worden of de zinnen goed zijn opgenomen, dus vooral daar is de hulp van een volwassene nodig. De inhoud van de tekst is aangepast voor kinderen.


Het was in het begin een beetje uitvogelen hoe we de zinnen het beste konden opnemen, maar daarna ging het goed. Om sommige zinnetjes hebben we erg gelachen. Ewan vond dat hij best hard moest werken (maar dat vond ik juist wel goed voor hem). Uiteindelijk was hij natuurlijk erg blij met zijn beloning.

Aanmelden

Lijkt dit je ook wel wat voor jouw kind(eren)? Of voor jezelf? Dan kun je je aanmelden via deze link voor kinderen en via deze link voor volwassenen. Ben je nieuwsgierig naar de (hoogte van de) compensatie dan kun je een mail sturen aan datacollection.kids.resourcing.tre@lionbridge.com (kinderen) of datacollectionresourcing.tre@lionbridge.com (volwassenen).

NB Dit project is helaas niet toegankelijk voor kinderen uit België. 

Waar geeft jouw kind het liefst zijn of haar zakgeld aan uit?Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lionbridge.

Volg mij op FacebookInstagramPinterest,Twitter,  Google+YouTube en/of Bloglovin'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten